Çağlayan Meydanı bu akşam 21.00’de trafiğe kapanıyor. “Trafikte sıkıntı olacağını biliyoruz” diyen Başkan Topbaş “hoşgörü” istedi...
Siz siz olun, bu akşamdan itibaren arabanızla Çağlayan Meydanı’na gitmeyin. Çünkü Çağlayan meydanı, bu akşam saat 21.00’den itibaren yapılacak çalışmalar nedeniyle 6 ay süreyle trafiğe kapalı tutulacak. Kentimizde birçok mitinge ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan, 22 bin metrekarelik yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline gelecek. Çağlayan’da yapılan meydan düzenlemesi ve trafiğin yer altına alınması nedeniyle, bugünden itibaren bölge araç trafiğine kapatılıyor.

‘CİDDİ BİR İHTİYAÇTI’
Yolu bölgeye düşen sürücüler, son birkaç gündür kısmen çalışmaların yapıldığı ve şeritlerin azaltaldığı meydanda kabus dolu saatler yaşamıştı. Meydanın trafiğe kapatılmasıyla birlikte ulaşım da alternatif yollardan sağlanacak. İBB Başkanı Kadir Topbaş da, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gazetecilerin Çağlayan Meydanı’nın trafiğe kapatılmasına ilişkin sorusunu cevaplandırdı. Topbaş, Çağlayan’da Adalet Sarayı’nın yapımından dolayı ciddi bir meydana ihtiyaç olduğunu kaydetti. Çalışma süresince İstanbullular’ın trafikte sıkıntı çekeceğini ifade eden Topbaş, alternatif yollar belirlediklerini söyledi. Başkan Topbaş, vatandaşlardan bu konuda hoşgörü istedi.

‘BELKİ ERKEN BİTER’
Trafik düzenlemesinin en geç 6 ay içinde biteceğini belirten Topbaş, şöyle devam etti: “Çağlayan meydanında yapılan Adalet Sarayı nedeniyle trafiğin yer altına alınması gerekiyordu. Bununla ilgili çalışmalar başladı. Meydan, 22 Ekim’de trafiğe kapanacak. Bu durum İstanbullulara biraz sıkıntı verecek. İstanbulluların bunu hoşgörü ile karşılayacaklarını düşünüyorum. Bunu yapmak zorundayız. Aslında bu düzenlemeyi çok daha kısa sürede yapabiliriz. Bir sorun çıkmazsa, 6 ay içinde biter, belki de öne çekilir.” Topbaş vatandaşların ulaşım saatlerini yeniden gözden geçirip, başka yolları tercih etmeleri gerektiğini kaydetti.

KENT DEV BİR MEYDAN KAZANACAK
Trafiğe 6 ay boyunca tamamen kapatılacak Çağlayan Meydanı, yapılan çalışmayla yayalaştırılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü çalışmayla 13 bin metrelik alanda yapılacak alt geçidin uzunluğu, 700 metre olacak. Çağlayan kavşağı, iki katlı bir kavşak haline getirilerek, trafik yerin altına alınacak. Böylece birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan, 22 bin metrekare yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline gelecek. Meydanda, bölgeyle uyumlu bir çevre düzenlemesi yapılacak.