Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İstanbul’da, Başbakan Tayyip Erdoğan ile de Ankara’da görüştü.

Özel bir uçakla 11.00 sıralarında İstanbul’a gelen Nuri El Maliki’yi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Maliki, Türkiye ziyaretinin kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, “İki ülke arasındaki ilişkiler çok güzel. Fakat işbirliğini artırmamız konusunda bu ziyaret önemli adımlardan biri” dedi. Maliki’nin Türkiye’deki temasları hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ da Ankara ve İstanbul’daki temasların kısa ama önemli olduğunu söyledi. Tarabya Köşkü’ne gelen Maliki Cumhurbaşkanı Gül ile 1,5 saat görüştü.

Erdoğan’la görüştü

Maliki, İstanbul’daki görüşmesinin ardından Ankara’ya geldi. Irak Başbakanı Maliki, Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu’nda yapılan görüşme, yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmede, Irak’ta hükümet kurma çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı