EPDK'nın konuyla ilgili hazırladığı ''Elektrik Piyasası Dağıtım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı'', kurumun resmi web sayfasında görüşe açıldı.
Söz konusu yönetmeliğin ''bağlantı başvuruları'' başlıklı 5'inci yönetmeliğinde yapılması planlanan değişikliğe göre, kullanıcılar tarafından yapılan bağlantı başvurularında, elektrikli taşıtların şarj edilebilmesi için kurulacak hızlı, orta hızlı ve yavaş şarj ünitelerinin sayısı ve güçleri ve ilgili teknik özelliklerini içeren elektrik projesi ilgili dağıtım şirketine sunulacak. Dağıtım şirketi, sunulan proje çerçevesinde kullanıcıdan gerekli olan ilave bilgileri de talep edebilecek.
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, geçen yıl Eylül ayı sonunda otomobil sektörü temsilcileriyle yaptığı toplantıda, elektrikli araçlar konusunun çok boyutlu olarak ele alınması gerektiğini, elektrikli araçlar yollara çıkmadan ilgili mevzuatın ve altyapının süratle hazırlanması ve elektrikli araçların önümüzdeki yıllarda yoğunlaşması öngörüsüyle, elektrik enerjisine yönelik oluşabilecek talep artışı ve arz takviyesi konularının değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti.