Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde 13 Ekim’de iki askerin şehit olduğu çatışmada ölen PKK’lı terörist için dün Mersin’de cenaze töreni düzenlendi. 2 bin kişinin katıldığı ve atılan sloganlarla PKK gösterisine dönen törende emniyet müdür yardımcıları Hikmet Bulak ve Anadolu Atayurt, terör örgütü yandaşlarının bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradı.

MERSİN’de PKK’lı terörist Cemil Nayman için düzenlenen cenaze töreninde, emniyet müdür yardımcıları Hikmet Bulak ve Anadolu Atayurt, terör örgütü yandaşlarının bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradı.

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’ne bağlı Garipuşağı Köyü kırsalında 13 Ekim’de çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Yasin Mergen ile Er İbrahim İşcan şehit olmuş, 4 terörist öldürülmüştü. Bu teröristlerden 29 yaşındaki “Tayhan Umut” kod adlı Cemil Nayman için dün Mersin’de tören düzenlendi. Nayman’ın cenazesi önce Kurtali Mahallesi’ne getirildi. Burada toplanan yaklaşık 2 bin kişi, PKK lehine sloganlar atarak cenazeyi Güneykent Mezarlığı’na götürmek üzere yola çıktı. Selen Kavşağı’na gelindiğinde, konvoyu sivil kıyafetle takip eden Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayurt ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak, bir ara kalabalığın arasında kaldı.

Ağır yaralılar

PKK yandaşları Atayurt ve Bulak’ın çevresini sararak bıçak, taş ve sopalarla saldırdı. Hikmet Bulak göğsünden ve bacağından bıçakla yaralanırken, Anadolu Atayurt ile 1 polis memuru başından yara aldı. Kovalamacanın ardından, kimliği açıklanmayan bir şüpheli sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Atayurt ve Bulak da Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan ve kan kaybeden Hikmet Bulak ameliyata alınırken, saldırıda başından darbe alan Anadolu Atayurt ise tedaviye alındı.

Polis ekipleri, kapsamlı olarak yürüttükleri araştırma neticesinde mobese kameralarından da yararlanarak belirlediği 8 kişiyi gözaltına aldı.