ANKARA'da polis, terör örgütü PKK'ya ait olduğu öğrenilen bir hücre evine baskın yaptı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sansasyonel eylem hazırlığında olan terör örgütü üyesi bir kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın, ‘sansasyonel’ eylem yapmak amacıyla kırsaldan bir teröristi Ankara'ya gönderdiğini tespit etti. PKK kamplarında bomba eğitimi aldığı da öğrenilen teröristi yakın takibe alan ekipler, örgütün kırsaldan silah ve mühimmat gönderdiğini belirleyerek, önceki gün gece Yenimahalle İlçesi’nde bir eve baskın yaptı.

Çevrede alınan geniş güvenlik önlemlerin ardından Özel Harekat, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ortak operasyon başlatarak hücre evinde kalan terör örgütü üyesini 1 kişiyi yakaladı. Evde yapılan aramada, ele geçirilen Kalaşnikof marka uzun namlulu bir tüfek, bomba ve çeşitli mühimmat incelenmek üzere Polis Bölge Laboratuvarı'na gönderildi. Yakalanan teröristin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda eylem hazırlığında olduğu ve hedefin de Cumhuriyet Bayramı’nı kana bulamak olduğu belirtildi.

BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ

Yakalanan teröristin, terör örgütü PKK’nın kamplarında bomba eğitimi aldığı ve 5 ay önce eylem yapmak için sınırdan Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi. Söz konusu teröristin Türkiye’ye girişinin ardından alınan istihbarat doğrultusunda takibe alındığı belirtildi.

Ankara’ya gelerek bir eve yerleşen şüpheliyi yakın takibe alan ve bağlantıları öğrenmeye çalışan polis ekipleri, örgütün kırsaldan silah ve mühimmat gönderdiğini belirlenmesinin ardından eve baskın yaptı. Gözaltına alınan ve terör mücadele ekipleri tarafından Emniyet'te sorgusu süren teröristin, bir süre önce Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınlarında bulunan yaklaşık 6 kilo ağırlığındaki patlayıcı ile ilgisinin olup olmadığının da araştırıldığını kaydedildi.