Galatasaray yönetimi Frank Rijkaard’la yolları ayırdıktan sonra Fatih Terim’e teklif götürdü. Başkan Adnan Polat ile Mali ve İdari işlerden sorumlu başkan yardımcısı Yiğit Şardan, Polat Otel’de Fatih Terim’le bir araya geldi. Ancak görüşme Polat ve Şardan’ın arzuladığı şekilde sonuçlanmadı.

Başkan Adnan Polat ve Yiğit Şardan’la görüşen Fatih Terim, toplantı sonunda 'hayır' cevabı vererek otelden ayrıldı. Başkan Adnan Polat ve Yiğit Şardan otelin ana kapısından ayrılırken, Fatih Terim ayrı bir kapıdan çıkmayı tercih etti.

Adnan Polat ve Yiğit Şardan'ın otelden ayrılırken, görüşmenin olumsuz sonuçlanmasından dolayı üzgün oldukları ve yüzlerinin asık olduğu belirtildi.

NEDEN KABUL ETMEDİ
Daha önce görev yaptığı dönemlerde de tek yetkili olan Fatih Terim’le bu sefer şartları üzerinde görüş birliğine varılamadı. Terim, her zaman olduğu gibi tek yetkili olmak istedi ancak Başkan Polat’ın şartlara olumlu bakmaması üzerine anlaşma zemini sağlanamadı.

Görüşme sonrası Fatih Terim'in 'ailevi nedenlerden dolayı' görevi kabul edemediği açıklandı.


ALP YALMAN
-Rijkaard ile yollar ayrıldı, Terim görevi kabul etmedi. Nedir yorumunuz?
Rijkaard’la aralarını niye bozdular anlayamadım ama hadi bozacaklardı niye kılıfını daha evvel hazırlamamışlar. Anlaşılır gibi değil, Allah sonumuzu hayır etsin bakalım ne olacak.

- Fatih Terim’den olumsuz cevap almaları yönetim adına bir prestij kaybı mı?
Bence değil. Bir teklifte bulunmuşlar kabul edilmemiş. Ama bütün hazırlıklarını birisini eğer gönderiyorlarsa, yerini hazırlayıp, o gidiyor bu geliyor şeklinde olması gerekirdi. Veyahutta göndermeyeceklerdi. Rijkaard kadar iyisini kolay bulurlar mı bilmem.

- Terim ilk tercih oldu, kabul etmedi. Bundan sonra teklif götürecekleri isimler kendilerini ikinci, üçüncü tercih olarak yorumlarlar mı?
Herhalde yorumlarlar. Buradan kararsız ve plansız oldukları meydana çıkıyor.

MEHMET CANSUN
-Şimdi ne olacak desem, ne dersiniz?
Kafalarında mutlaka bir plan vardır. Yoksa göndermezlerdi Rijkaard’ı. Nasıl olsa sonunda göndereceklerdi de hazırlıklı olmasalardı devre arasında gönderirlerdi. Bir hazırlıkları olmasaydı ‘Rijkaard’ı gönderdim’ demezlerdi.

Fatih hocada kaç yaşına geldi artık. Faruk beyin başkan, benim 2. başkan olduğum dönemdeki gibi gel artık Futbol A.Ş.’nin başına geç, futbolu sen organize et, bir antrenör getir takımın başına, kontrol et, herşeye bak. Sen sadece antrenör olma. Bu işin organizasyonunu yap dediğimiz gibi şahsi kanaatim Fatih hocanın isteyeceği de budur. Yani Fatih hoca artık sadece antrenör olmak istememiştir.

Futbolun her şeyine ben karışırım, adam alırım, adam satarım, eğer başarılı olursam başarı benim, başarısız olursam başarısızlık benim demesi bana daha mantıklı geliyor. Artık Fatih hocanın o dönemi geldi. Belki yanılıyorum ama benim kanaatim bu şekilde. Futbolun başına geçmek istemiştir diye düşünüyorum ben.

ABDURRAHİM ALBAYRAK
- Fatih Terim’in kabul etmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Keşke anlaşsaydılar. Galatasaray’a çok faydası olacağını ve Galatasaray’ın bu sıkıntılı dönemde sadece Fatih Terim sayesinde çok iyi bir noktaya geleceğine inanıyordum. Aralarında ne oldu bilemem ama Fatih Terim’in de muhakkak kendi istekleri vardı, kabul edilmedi. 2 tarafta anlaşmak üzere toplandılar. Ama görüşme netice alınmadan bitti. Çok üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum.

- Fatih hocanın teklifi ailevi nedenlerden dolayı kabul etmediğini belirtmesini nasıl yorumluyorsunuz?
O kibarlığı ve Galatasaray'a karşı olan saygısından dolayı öyle söylemiş olabilir.