Devler Ligi'ne kupa hedefiyle başlayan 2 ekibin mücadelesinde Real Madrid, Milan'ı Ronaldo ve Mesut Özil'in golleriyle geçti...
Akşamın en önemli maçında şampiyonluk favorileri Santiago Bernabeu’da karşılaştı. Real Madrid G Grubu’ndaki ilk iki maçını da kazandı. Rakip Milan ise Ajax deplasmanında 2 puan bırakmış ve Auxerre engelini kayıpsız geçti.

Maçın ilk tehlikesi 6. dakikada Real Madrid’den geldi. Xabi Alonso’nun aldığı pasla ceza sahası dışından şansını deneyen Di Maria, çerçeveyi bulamadı. 13. dakikada Real Madrid çok tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo, güzel bir gole imza attı. Bu golden sadece 1 dakika sonra Mesut Özil sahneye çıktı. Xabi Alonso’nun uzun pasında sol çaprazda topla buluşan Ronaldo, uygun durumdaki Mesut’u gördü. Türk asıllı oyuncu düzgün bir vuruşla Amelia’yı avladı.

27. dakikada Pirlo mükemmel bir vuruş yaptı. Casillas aynı güzellikte topu çıkardı. 32. dakikada Ronaldinho’yla başlayan atakta Seedorf net bir fırsattan yararlanamadı. 35. dakikada uzak mesafeden şansını deneyen Ronaldo, Amelia engeline takıldı.

İkinci yarıda da daha etkili olan ekip Real Madrid’di. 52. dakikada Di Maria’nın ortasında Higuain önemli bir fırsattan yararlanamadı. 70. dakikada Marcelo soldan bindirme yaptı. Ama Ronaldo’ya topu aktarmada başarılı olamadı.

Real Madrid bu galibiyetle puanını 9’a çıkararak gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı. Milan ise 4 puanda kaldı.