Hiddink, Almanya’daki kâbusu unutturabilmek için oyunculara tek tek terapi uyguluyor...

A Milli Takım’ın teknik direktörü Guus Hiddink, Almanya maçının kötü hatıralarını oyuncularının kafasından silebilmek için yoğun çaba harcıyor. Berlin’deki hüsranın ardından çalışmalara başlayan Hollandalı çalıştırıcı Ay-yıldızlılara tek tek terapi uyguluyor. Oyuncularıyla yakından ilgilenen Hiddink herkesten Almanya maçının unutup yarınki Azerbaycan maçına kanalize olmasını istiyor.

 ARTIK grupta oynayacakları tüm maçları kazanmaları gerektiğini ifade eden Hiddink “Almanya yenilgisi ile önemli bir avantaj yitirdik ancak bu maç artık geride kaldı. Bu sonuca takılmamanızı ve önümüzdeki Azerbaycan maçına kilitlenmenizi istiyorum. Bundan sonraki hedefimiz kalan tüm maçlarımızı kazanmak, kesinlikle puan kaybetmemek ve İstanbul’da oynayacağımız maçta Almanya’yı yenmek. Cuma günkü kaybın ardından Azerbaycan ile oynayacağımız karşılaşma çok daha önemli hale geldi. Bakü’de mutlaka kazanmamız gerekiyor. Hemen kendinizi toparlayın. Başka türlü Azerbaycan’ı yenemezsiniz.

AZERBAYCAN çok sert oynuyor, kasıtlı olarak çok tekme atıyorlar. Bu durum sakın moralinizi bozmasın. Maçı hiçbir zaman bırakmayacaksınız. Rakip ne kadar faullü oynarsa oynasın sinmeyeceksiniz. Yapmanız gereken tek şey yılmadan mücadele etmek. Zaten biraz mücadele ettiğinizde kaliteniz de ortaya çıkacak. Siz Azerbaycanlı futbolculardan çok daha yetenekli ve tecrübelisiniz” sözleriyle öğrencilerinin motivasyonunu arttırmaya çalışıyor.

‘DEĞERSİNİZ’ 

KURT hoca tek tek yaptığı görüşmelerin yanı sıra antrenmanlarda da takımı Azerbaycan maçına konsantre etmeye çalışıyor. Dünkü idmanın ilk 20 dakikalık bölümünde oyuncuları etrafında toplayan Hiddink burada da “Hepiniz birer de€ersiniz. Kendinizi ülkenizde kan›tlam›fl oyunculars›n›z. Sizi üzgün görüyorum. Bu size yak›flm›yor. Almanya maç›nda ald›€›m›z sonuç art›k dünde kald›. Azerbaycan’› yenip önümüze bakal›m. Ben de kariyerimde birçok maç kazan›p kaybettim. Ancak flu an iyi durumday›m. Sizin de iyi olman›z gerek” derken, üzgün bafllayan idman bu sözlerin ard›ndan nefleyle tamamlandı.

En çok tekmeler KORKUTUYOR!

AZERBAYCAN ile tarihinde 6. maçına yarın çıkacak olan A Milli Takımımız grupta henüz galibiyeti bulunmayan rakibinden değil ama kasıtlı tekme atan oyuncularından korkuyor. Futbol Federasyonu’nun Avrupa sorumlusu Erdal Keser, Azerbaycan ile ilgili olarak hazırladığı raporda özellikle rakip takım oyuncularının kasıtlı tekmeler attığına dikkat çekerken, sakat oyuncuların sayısının çok olması nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan Ay-yıldızlılar Bakü’de yeni sakatlıkların yaşanmasından endişe ediyor.

GRUPTA iki maç oynayan Azerbaycan 6-1 yenildiği Almanya mücadelesinde 4 faul yapan rakibine 7 faulle karşılık vermişti. 3-0 kaybedilen son maçta ise rakibinden daha az faul yapmasına karşın (16-10) sarı kart gören 3 oyuncu da sert fauller yüzünden hakem tarafından cezalandırıldı.

Milli Takım’›ı neşesi yerine geldi

AVRUPA Şampiyonası grup elemelerinde 4. maçını yarın Azerbaycan ile yapacak olan Milli Takımımız hazırlıklarına dün başladı. Aday kadroda bulunan tüm oyuncuların katıldığı idmanın bir bölümünde, Servet özel bir maske ile yer aldı. Isınma hareketlerinin ardından, oyuncular hentbol benzeri bir oyun oynadı. Son derece neşeli geçen bu bölümden sonra Almanya maçında 90 dakika oynayan futbolcular dar alanda hafif bir pas çalışması yaptı. Diğer oyuncular ise dar alanda çift kale maçla idmanı tamamladı.

Maskeli Servet idmanda

Almanya maç›nda yüzüne darbe alan ve elmac›k kemi€i k›r›lan Servet 2 y›l önce uzun süre takt›€› maskesine kavufltu. İstanbul’dan özel olarak gönderilen maske dün Bakü’ye ulafl›rken, tecrübeli futbolcu idman›n bir bölümünde maskeyle çalıştı.