Grev, ülkede demiryolu ve hava ulaşımının felce uğramasına yol açtı. Paris'teki Orly havaalanındaki seferlerin yüzde 50'si, Roissy ve diğer kentlerdeki havaalanlarındaki seferlerin yüzde 30'u iptal edildi.

Demiryolları çalışanları grevi yüzünden, hızlı tren seferlerinin yüzde 60'ı gerçekleştirilebildi.

Öğretmenler, posta idaresi çalışanları, enerji ve sağlık sektörü ve liman işçileri de genel greve katılanlar arasında yer alıyor.

YAKIT AZALIYOR

Petrol rafinerisi işçilerinin son bir haftadır sürdürdüğü grev yüzünden, ülke genelinde yakıt sıkıntısı çeken benzin istasyonu sayısı da giderek artıyor.

Ülkedeki 2.500 benzin istasyonu tüketicilere yakıt tedarik edemiyor. Fransa'da, 12.500 civarında benzin istasyonu bulunuyor.

Yetkililerin yakıt sıkıntısı yaşanmayacağı yolunda yaptıkları açıklamalara rağmen, petrol rafinelerindeki grevlerin ve yakıt depolarının önündeki engellemelerin devam etmesi yüzünden başkent Paris'te sürücüler benzin istasyonlarına akın etmeye devam ediyor.

Ülkedeki toplam 12 petrol rafinerisinin de grevde olduğunu hatırlatan uzmanlar, devletin kullanılmasına şimdiden izin verdiği ''stratejik yakıt stokunun'' ancak 90 gün dayanabileceği görüşünde.

Greve destek veren kamyon şoförleri de yollarda normal süratlerinden daha yavaş giderek, ulaşımı engelleme yoluna gidiyor.

Fransa'da işçiler bugün ülke genelinde protesto eylemleri düzenleyecek.

Mecliste daha önce kabul edilen emeklilik reformu tasarısının, perşembe günü senatoda oylanması bekleniyor.

Hükümet, tasarının kabul edilmemesi halinde, sürekli açık veren sosyal güvenlik sisteminin önümüzdeki yıllarda iflas edeceği görüşünde.