Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'u, Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. Törende bir de ilk yaşandı. Wulff'u resmi törenle karşılayan Cumhurbaşkanı'nın yanında eşi Hayrünnisa Gül de vardı. Hayrünnisa Gül, ilk kez kırmızı halıda yürüyerek resmi karşılama törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, konuk Cumhurbaşkanı Wulff ve eşi Bettina Wulff'u tören alanında, araçlarından inişlerinde karşıladılar.

İki ülke milli marşlarının, 21 pare top atışı eşliğinde çalınmasının ardından, Wulff Onur Kıtası'nı “Merhaba asker” diyerek selamladı.
Hayrunnisa Gül ve Bettina Wulff, eşlerinin Onur Kıtası'nı denetlemesi sırasında arkalarından yürüdüler.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Almanya Cumhurbaşkanı Wulff, eşleriyle birlikte Çankaya Köşkü'nün Büyük Şeref Kapısı önünde gazetecilere poz verdiler.

Her iki Cumhurbaşkanı ve eşleri, Cumhurbaşkanı Gül'ün makam odasının balkonuna çıkarak, bir süre Ankara manzarasını seyrettiler ve sohbet ettiler.

Törene TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in de aralarında bulunduğu protokol katıldı.

Resmi karşılama töreninin ardından baş başa görüşmeye geçen Gül ve Wulff, heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecekler ve ortak basın toplantısı düzenleyecekler.