Bir televizyon yarışmasına katılan Turgut Özal’ın torunu Halil Uğur Ekren 2 bin kişi arasından seçildi...

8’inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın torunu Halil Uğur Ekren, bir televizyon yarışmasına katıldı. 2 bin kişi arasından seçilen Halil Uğur, “Özal’ın torunu olduğumu kimse bilmiyordu. Oyundaki partnerim bile bunu röportajı okuyunca öğrenecek” dedi.

8’inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın, kızı Zeynep Özal’dan olan torunu Halil Uğur Ekren, başrollerini Demet Evgar ve Emre Karayel’in oynadığı ‘Bir Kadın 1 Erkek’ dizisinde rol alabilmek için yarışmaya katıldı. Zeynep Özal’ın Asım Ekren’le evliliğinden dünyaya gelen Halil Uğur, oyunculuk serüvenini VATAN’a anlattı:

- Fransa’da oyunculuk ve yönetmenlik eğitimi aldım. O yüzden hem yönetmenlik hem oyunculuk yapıyorum. Yarışmaya ödülü için değil kameraya alışmak için girdim.

- Yarışmadaki partnerimle (Simgem Baykara) kısa bir süre önce ortak bir arkadaşım vasıtasıyla tanıştım. İlk gün birbirimize ‘merhaba’ dedik ve ertesi gün yatak sahnesiyle çekime başladık. Oyunculuk anlamında elektriğimiz tuttu. Yapılan oylamalarda hep 5., 6. geliyoruz.
Özal’ın torunu ‘Bir Kadın Bir Erkek’te


- Yarışmaya başvurduğum zaman kimse benim kim olduğuma bakmıyordu. Mesela oyundaki partnerim Simge hala Özal ailesinden olduğumu bilmiyor.

- İçinde bulunduğum projeye girebilmek için 2 bin kişi arasından seçildim. Kim olduğum bilinseydi şike yapıldığı, cumhurbaşkanı torunu olduğum için ayrımcılık yapıldığı söylenirdi.

- Bir projeyi beğenirsem sokaktaki birini de zengin birini de canlandırabilirim. Ama bir gün dedem Turgut Özal’ı canlandırmam istenirse orada düşünürüm. Aileme, anneanneme danışırım. Ben dedemi oynamaktan mutluluk duyarım, gururlanırım. Ama Türkiye’de daha da iyi oynayabilecek oyuncularımız da var.