Dünkü zirvesinde çoğunluk Rijkaard aleyhine oy kullanıp “Yeni hoca yerli olsun” dedi. G.Saray’ın dünkü zirvesinde çoğunluk Rijkaard aleyhine oy
kullanıp “Yeni hoca yerli olsun” dedi ama kesin karar
çıkmadı.

8 yönetici de ‘Gitsin’ oyu kullanırken, bir tek Işın Çelebi ‘Kalsın’ dedi. Özgörkey katılmazken Şardan, Yalçındağ, Aşkın ve Eşkinat çekimser kaldı. Aleyhte oylar fazla olunca kararını belirtmeyen Polat ise konuyu bugüne bıraktı.

G.SARAY Yönetim Kurulu dün olağanüstü toplanarak A.Gücü hezimeti sonrası teknik direktör Frank Rijkaard’ın durumunu değerlendirdi.. Yapılan oylama sonucu 8 gitsin, 1 kalsın, 4 çekimser oy kullanıldı. Başkan Adnan Polat ise görüş bildirmedi. ‹zmir’de bulunan Cemal Özgörkey mazeret bildirerek toplantıya katılmadı ve telefonla da görüş bildirmedi. Yönetim kurulu bugün sabah 10.00’da bir kez daha toplanarak nihai karara imza atacak.. Pazar akşamı sar›-k›rm›z›l›lar›n 2. başkan› Mehmet Helvacı’nın “Yarın karar alacağız” açıklaması havada kalırken yönetimde yerli bir teknik direktörle çalışma fikri ağırlık kazandı..



‘ÜZERİNE YATACAĞIM’

HEYECANLA beklenen yönetim toplantısında futbolda söz sahibi olan Yiğit Şardan, Murat Yalçındağ, Taner Aşkın gibi isimler çekimser kaldılar. Onlara Vedat Eşkinat da katıldı.. Işın Çelebi ‘tek’ kalsın oyu kullanan yöneticiydi. Mehmet Helvacı, Hakan Üstünberk, Doğan Yalçındağ, Yalçın Orhon, Emir Sarıgül, Selim Sayırgan, Ali Haşhaş ve ‹brahim Çağlar ise ‘gitsin’ diyerek Rijkaard ile yolların ayrılmasını istediler. Çoğunluk ‘gitsin’ kararı alınca başkan Adnan Polat kendi kararını belirtmedi..



Üyeler “Bizi ancak yerli bir teknik direktör anlar. Sorunumuz çoğunlukla yerli futbolcularla. Onun için yerli bir teknik direktörle çalışalım” fikrinde birleştiler. Başkan Polat ise “Bunun üzerine yatacağım. Yarın (bugün) sabah 10’da bir daha toplanıp karar verelim” diyerek toplantıyı kesti.. Buna karşın derbiye Rijkaard ile çıkılması ve Hollandalı hocanın sonra gönderilmesi konusunun da konuşulduğu ve kararın bu nedenle çıkmadığı da iddia edildi.

G.SARAY 2. Başkanı Mehmet Helvacı ise toplantı sonrası “Aldığımız kararları şimdi açıklamayacağız. Siz gün gün takip edeceksiniz ve göreceksiniz” diyerek “Karar alındı ama açıklamıyoruz” havası yaratmak istedi. Çünkü Helvacı, Rijkaard’ın kesin gitmesi gerektiğini düşünüyor ve bu konuda başkana baskı yapıyor. Fakat Polat da 2 hafta önce söylediği “Ne olursa olsun Rijkaard ile yolumuza devam edeceğiz” açıklamasını yemek istemiyor.



G.Saray Güven'i istememiş

A.GÜCÜ’NÜN bu sezon en istikrarlı oyuncularının başında gelen Güven Varol, 4-2’lik maçtaki çalışkanlığı ile G.Saray’a zor anlar yaşatırken, yıldız oyuncunun sezon başında sarı-kırmızılıların kapısından döndüğü ortaya çıktı.

MANİSA’DAN geçen sezon sonu ayrılan Güven’in G.Saray’a önerildiği ancak bedelsiz olmasına rağmen onay çıkmadığı öğrenildi. Güven önceki gün 12 bin 943 metre koşup zirveye çıkarken, G.Saray’ın en çok koşan ismi Ayhan’a da (11 bin 140 metre) 1 km fark attı.

Özel tedavi tutarsa Baros derbide 11’de

G.SARAY’DA, F.Bahçe maçı öncesi Milan Baros umudu devam ediyor. A.Gücü maçında arka adalesinden sakatlanarak oyundan çıkan Çek oyuncunun arka adalesinin zar kısmında kanama olduğu teflhis edilirken, uygulanacak özel tedaviyle Kadıköy’e yetiştirilmesi hedefleniyor.



Aydın Yılmaz’ın ise çekilen MR’ında adalesinde sertleşme tespit edilirken, Cana’nın da ayak bileğindeki sakatlık devam ediyor. Neill ve G.Zan kondisyoner Kewell ise fizyoterapist eşliğinde hazırlanıyor.

‘Karaman, G.Saray’a gidemez’

4 maç üst üste kaybettikten sonra Hakan Kutlu’yu gönderip göreve gelen Hikmet Karaman’la hayat bulan Manisa, tecrübeli hocanın isminin G.Saray ile anılmasından rahatsız. Karaman’la Trabzon’un ardından Beşiktaş’ı da yenerek dikkatleri üzerine çeken Manisa’da başkan Kenan Yaralı sert açıklamalar yaptı:

“HİKMET Karaman için teklif almadık. Böyle bir şey yok. Olsa bile kabul etmeyeceğiz. Kim çıkarıyor bunları. Hocanın da öyle bir şey düşüneceğini sanmıyorum. Kendisi bizim sözleşmeli teknik direktörümüzdür. Biz kendi derdimizle uğraşıyoruz. İnsanlar böyle şeyleri gündeme getirerek, Anadolu takımlarını yıpratmaya çalışıyorlar. Bunu yapanlar doğru insanlar değildir.”

Maç tekrarı yok

G.SARAY-A.Gücü maçının hakem raporuna göre tekrar olasılığı yok. Hakem Tolga Özkalfa raporunda Metin’in golünden önce topun hareket halinde olduğuna ilişkin bir şey yazmad›. Yeniden oynamay› gerektirecek bir durum yok ancak G.Saray itiraz ederse konu gündeme gelebilecek. Bu durumda TFF, MHK’den ayrıntılı rapor isteyecek. Görüşü al›nacak Özkalfa hatay› kabul ederse maç tekrar edilebilir. Ama Özkalfa’nın ilk rapordan farkl› tav›r sergilemesi beklenmiyor.  
(gazetevatan)