CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP'nin resepsiyona katılmayarak protesto edileceği görüşlerine farklı bir yaklaşımla yanıt verdi.

CHP'nin, Cumhurbaşkanı'nın kendisi ve ailesini değil, uygulamamalarını eleştirdiklerini belirten Tekin, 'Köşkü CHP değil Başbakanımızın eşi protesto etmiştir. Bunu herkes bilir. Bu kez de, Başbakan 'kızımla da katılabilirim' sözüyle de buna açık kapı bırakmıştır' dedi.


ELEŞTİRİ AİLESİNE DEĞİL
Tekin, CHP'nin 29 Ekim'de resepsiyonu protesto edebileceği eleştirilerine farklı yaklaşımla yanıt verdi. 'CHP'nin Cumhurbaşkanının eşiyle, ailesiyle herhangi bir söylemi söz konusu değil' diyen Tekin, 'Resepsiyona katılıp katılmamak sürekli tartışılıyor. Bu tatsız bir tartışmadır' dedi. Tekin, şöyle devam etti: 'Bizim sıkıntılarımız Cumhurbaşkanının uygulamalarından dolayıdır. Ailesiyle, ilgili herhangi bir sıkıntı değil.'

KENDİ EŞİ PROTESTO ETTİ

'Biz aileyi protesto eden bir anlayış içinde de değiliz. Tersine Sayın Başbakanımızın eşi protesto etmiştir' dedi. 'Başbakan'ın eşi protesto etmiştir' sözüne şöyle açıklık getirdi: 'Başbakanımız bunu ifade etmiştir. Başbakan dedi ki, 'Eşim ya da kızımla katılabilirim'. Bu da şu demektir: 'Sayın Emine Erdoğan büyük olasılıkla resepsiyona katılmayarak, protesto edecektir.