Olay, saat 19.30 sıralarında Şahintepe Mahallesi Kılıç Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, terör örgütü yandaşı yaklaşık 100 kişi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak Karacaören Derneği Velibaba Cemevi önüne geldi. Grup, cemevinin dış kısmında Türk bayrağı asılı olduğu gerekçesiyle, Cemevine taş ve sopalarla saldırarak, içeride bulunan vatandaşlardan bayrağın indirilmesi talebinde bulundu.
Cemevindeki vatandaşların bu talebi reddederek, gruba attıkları taşları dışarı fırlatarak karşılık vermesi üzerine, grup saldırılarına devam etti.
Ellerindeki sopalar ve kaldırım taşları ile cemevine saldıran grup, camları kırdı.Cemevindeki vatandaşların telefonla polis ekiplerinden ve yakınlarından yardım isteyince  terör örgütü yandaşları,  ara sokaklara dağılarak kaçtı.Bu sırada da çevredeki araba ve evlere saldırmaya devam etti.

Saldırı sırasında Cemevinde bulunanlardan 3'ü çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, saldırıyı öğrenen Alevi vatandaşlar ellerine geçirdikleri sopalarla Cemevi önünde toplandı. Yaklaşık 150 kişilik grup, "Kahrolsun Apo" şeklinde sloganlar atarak terör örgütü yandaşlarının gittiği bir derneğe yürüdü. Öfkeli grup, cemevinin arka sokağında bulunan derneğin camlarını kırdı. Olayların büyümesi ihtimaline karşı polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Alevi vatandaşların derneğe saldırdığını öğrenen terör örgütü yandaşları, yeniden cemevi yakınına kadar geldi. Polis, Alevi vatandaşlarla grup arasında barikat kurarak birbirlerine yaklaşmalarına izin vermedi. Saldırıyı haber alarak cemevine gelen CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat, yaptığı açıklamada, Alevi vatandaşların yanında olduğunu belirterek, sağduyu çağrısında bulundu. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

SAĞDUYULU OLUN 
Olayın ardından cemevine gelen ve saldırıdan dolayı şaşkın olduğunu söyleyen Başakşehir CHP Meclis üyesi Bektaş Ulusal, "Şuan hepimizin içi yanıyor. Vahim bir saldırıyla karşı karşıyayız. Hepimiz aynı şeyi hissediyoruz. Hepimizin yüreği yanıyor. Bu toplum 25 yıldır bu tepede yaşıyor ve hiç kimseyi incitmemiş. Dolayısıyla şaşkınlıktan ayaklarım titriyor. Böyle birşeyi hiçbir şekilde beklemiyorduk. Emniyet müdürleri ile toplantı yaptık. Herşeyi söyledik. Emniyet müdürleri failleri yakalayacağına söz verdi. Bunun takipçisi olmak bizim boynumuzun borcudur."Burada ciddi bir provakasyon var. Birazcık sağduyulu olun." diyerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Kalabalık gece saat 24.00 sıraları dağıldı. Olay yeri inceleme ekipleri cemevi çevresine gelerek delil aradı.
Öte yandan, olayların büyümemesi için çevik kuvvet polisleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Her sokağın başında çevik kuvvet ekipleri bekletilirken, uzun süre bölgeye araç girişine izin verilmedi.