Canlı bomba olduğu ileri sürülen şahısın evinde yapılan aramalarda çok miktarda patlayıcı madde ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre; bölücü örgüt PKK'nın Yurtsever Demokratik Gençlik sorumlusu olduğu belirlenen "Bawer" kod adlı Emrah Bana isimli şahsın kentte sansasyonel eylem hazırlığı içinde olduğunu tespit eden İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.
 
20 Aralık 2010 tarihinde, üzerinde bulunan patlayıcı maddeleri kullanacağı veya el değiştirebileceği tespit edilen şahıs takibe alındı. Ekipler, 20 Aralık 2010 günü saat 08:00 itibariyle şahsın geçiş yeri olan Sancaktepe Ankara Caddesi üzerinde konuşlanırken, elindeki siyah poşetle durağa gelen Emrah Bana, Sultanbeyli'ye giden bir dolmuşa bindi.
Takipteki iki jandarma görevlisi de şahısla aynı dolmuşa binerek yakın takibi sürdürdü. Emrah Bana, indiği noktada düzenlenen operasyonla yakalandı. Şahsın üstünde yapılan aramalarda bir adet teneke kutu (üzerinde mke tahrip kapsülü ibareli) içerisinde 35 adet 45 mm uzunluğunda fünye, 2 adet (biri 36,66 gr. ağırlığında 40mmx40mmx15mm ölçüle-rinde, diğeri ise 86,94 gr. ağırlığında 75mmx43mmx15 mm ölçülerin-de) sigara paketi içinde beyaz kalıp şeklinde ortasına fünye yuvası açılmış üzeri önce beyaz kareli kağıt ile daha sonra şeffaf bant ile sarılmış patlayıcı madde, 3 adet (patlayıcıların fünye, pil, kablo ile bomba haline getirildikten sonra herhangi bir yere yapıştırmak için kullanmak maksadıyla hazırlanmış) 70 mm uzunluğunda 15 mm genişliğinde çift taraflı yapışkan bant, 1 adet sahte İETT indirimli taşıma kartı, 1 adet E.B. adına düzenlenmiş öğrenci kimlik kartı ele geçirildi.
Gözaltına alınan Emrah Bana:, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.