TOKİ’den Ataşehirlilere yeni ev müjdesi!

TOKİ, kentsel dönüşüm projesi ile Ataşehirlilere 140 metrekare daire ve 2 yıllık kiralarını veriyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataşehir Şerif Ali Çiftliği'ne yönelik hazırlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1290 evi yenileyeceklerini ve hak sahiplerinin yenileme sonunda brüt 140 metrekare dairenin sahibi olacaklarını belirterek, "Evlerini teslim alacakları 2 yılın sonuna kadar da ayda 700 TL kira bedeli vereceğiz" dedi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde, Ataşehir Belediye Başkanlığı'nca proje hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirmek için  düzenlenen toplantıda konuşan Bayraktar, gecekondu dönüşümlerinin artık Türkiye'nin olmazsa olmazlarından biri olduğunu belirtti.
Bayraktar, Marmara bölgesine yönelik deprem riskine işaret ederek, Şerif Ali Çiftliği'nde mühendislik ve betonarme ömrünü doldurmuş 1290 tane ev bulunduğunu kaydetti.

Buraya yönelik TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin protokolünün imza aşamasına  gelindiğini belirten Bayraktar, "Şerif Ali Çiftliği'ndeki 1290 evi yenilemek için elimizden geleni yapacağız. Hak sahiplerine brüt 140 metrekare daire ve evlerini teslim alacakları 2 yılın sonuna kadar da ayda 700 TL kira vereceğiz" diye konuştu.

Hak sahiplerinin  projeye yönelik tepkilerinin yüzde 90'a yakın oranda  olumlu olduğunu da vurgulayan Bayraktar, "Biz daha fazlasını veririz" diyen açıkgözlere meydan verilmemesi gerektiğini de dile getirdi.

Bayraktar, devletin vatandaştan aldığı bir yeri zengine peşkeş çekmeyeceğini de kaydederek, TOKİ olarak 7,5 yılda 460 bin konut yaptıklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Uzun da, kentte depreme karşı çok fazla riskli bina stoğu bulunduğuna dikkati çekerek, bu bölgede yapılacak kentsel dönüşümü desteklediklerini dile getirdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, bölge ne kadar çabuk boşaltılırsa, hak sahiplerinin evlerine o kadar çabuk kavuşacağını belirterek, vatandaşların "burayı kat karşılığı alırım, daha fazla daire veririm" diyenlere itibar etmemesini istedi.