Dün sabah saatlerinde 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi önünde cesedi bulunan genç kızın öldürülmüş olabileceğini düşünen polis ekipleri, soruşturmayı derinleştirdi. Üzerinden ilk olarak kimlik çıkmayan genç kızın Samsun'un Alaçam ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve cezaevinde olan eşiyle boşanma davasının sürdüğü öğrenildi.

Aygün'ün Milas'taki bir barda çalıştığını tespit eden polis ekipleri yaptığı araştırmada, genç kadının bara ait Geyik Barajı yolundaki bir apartmanda personel evinde kaldığını öğrendi. Polis, ayrıca maktulün Mustafa K. (30) adlı bir şahısla gönül ilişkisi bulunduğunu ve çiftin geceyi personel evinde geçirdiklerini öğrendi.

Sabah saatlerinde eve giden polis evde kimseyi bulamadı ve kapının kırık olduğunu görünce cumhuriyet savcısıyla birlikte yeni deliller toplamak için inceleme yaptı. Aygün'ün cesedinin bulunduğu ilk dakikalarda vücudunun ıslak olduğu detayını fark eden ekipler, evdeki bir yatağın da ıslak olduğunu gördü. Odalarda yapılan aramalarda maktule ait iç çamaşırlar ve diğer özel eşyalar delil olarak toplandı.

Tabakhane Mevkii'ndeki barlarda şahısları tanıyanların ifadelerine başvuran polis, Aygün'ün erkek arkadaşı Mustafa K.'nın yeğenini buldu. R.A., bar çalışanlarından birinin gelen bir telefonla panik halinde personel evine gittiğini söyledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde eve gelen B.K. (21), S.K. (18) ve kız arkadaşları G.Ç. (17) Aygün'ün erkek arkadaşı Mustafa K.'ya Emine'nin neden baygın olduğunu sorduğunda, "Alkol nedeniyle sızdı" şeklinde cevap aldılar.

ZANLI OLAYI BAŞKA TÜRLÜ İHBAR ETTİ
Öte yandan sabah 06.00 sularında 155 Polis İmdat Hattı'na isminin Mustafa olduğunu söyleyen bir kişi söz konusu adreste 3 kişinin bir kadını arabaya bindirmeye çalıştığını, bu şahısların şahsa ne yapacağının belli olmayacağı şeklinde ihbarda bulunarak yardım istedi. Bu sırada durumdan endişelenen B.K., S.K. ve kız arkadaşları G.Ç., baygın durumdaki maktul Emine Aygün'ü 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne götürmek istedi. Aygün'ün erkek arkadaşı Mustafa K., son anda arabaya binmekten vazgeçti.

B.K., S.K. ve G.Ç. adlı şahıslar Aygün'ün öldüğünü fark edince korkarak, Aygün'ün cesedini hastane önündeki dolmuş durağına bırakarak günlük hayatlarına döndüler. İddiaya göre, Mustafa K., bu sırada B.K., S.K. ve G.Ç.'yi telefonla arayarak kendisini Aydın'a bırakmalarını istedi. Firar eden maktulün erkek arkadaşı Mustafa K. her yerde şüpheli ölümün bir numaralı sanığı olarak aranıyor.

Öte yandan polis karakoluna gelerek durumu anlatan ve yine barlarda kaçak olarak çalıştıkları belirlenen B.K., S.K. ve G.Ç., suçu bildirmeme, suçluyu kayırma, suç delillerini bildirmeme iddialarıyla çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aygün'ün kesin ölüm nedeni İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından belli olacak. Olayla ilgili soruşturma genişleyerek devam ediyor.


(sb)