Yıllarca yöneticilik yaptı. Tek başına futbol takımını yönetti. Evini, iş yerini, arabasını kaybetti. O dev gibi adam eridi, mum gibi oldu

Ahmet Erol'u, namıdiğer Bego Ahmet'i tanır mısınız! Yıllarca Fenerbahçe'de top oynadı. O dönemlerde Cihat, Ahmet, Murat üçlüsüne 'Majino hattı' denirdi. Sol bek de oynardı, santrfor da. Takım sıkıntıya düştüğü vakit forvete geçer golü atardı. Öyle iyi futbolcuydu. Uzun yıllar yöneticilik yaptı. Futbol takımında menajerlik, şube kaptanlığı görevinde bulundu. 1945 yılından beri, 65 senedir kulüp üyesi. Sicil numarası 00139. Şimdi nerede biliyor musunuz! Huzurevinde. Kadıköy'deki meşhur Olimpiyat Birahanesi'ni, yanındaki ganyan bayiini, Bahariye'deki evini, arabasını, her şeyini kaybetti.

HİÇ EVLENMEDİ

F.Bahçe Kulübü bakıyor. Her ay ödenen 3 bin lira ile Kartal'daki özel Elele Huzurevi'nde kalıyor. Fenerbahçe aşkı uğruna hiç evlenmedi. Çoluğu, çocuğu kimsesi yok. Ama dostu çok. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, herkesin yardımına koşan Serkan Acar, bir dediğini iki etmiyorlar.

YA FENER OLMASA

Alzheimer hastası. Bazen tanıyor, bazen tanımıyor. Dostlarını görünce, o gün sağlığı iyiyse gülüyor, sohbet ediyor. Eski günleri anıp, F.Bahçe'yi konuşuyor. Kötüyse, ağzını bıçak açmıyor. 89 yaşıdaki o iri yarı Ahmet Erol, erimiş erimiş, ufacık kalmış. Çok üzüldüm. Lefter'i sordu. Ellerini havaya kaldırıp dua etti. Ve F.Bahçe Kulübü'ndeki bütün dostlarına selam gönderdi.

İyi ki Fenerbahçe var. Helal olsun Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarına. Onlar olmasa ne olurdu!

Erol Togay'ın sağlığı kötü

Aynı huzur evinde Erol Togay da kalıyor... Sağlığı iyi olmadığı için kimse ile görüştürülmüyor. Rahmetli babası Nuri Togay bir zamanlar Türkiye'nin ünlü politikacısı ve spor adamıydı. Beşiktaş Kulübü'nde başkanlık yaptı. Erol Togay da Türk futbol tarihinde önemli ismi olan bir futbolcuydu.
Ne var ki o da kendine bakmadı. Zor durumlara düştü. Herkes elinden gelen desteği verdi. Bastonla da olsa Fenerbahçe'nin maçlarına geliyordu. Şimdi yataktan kalkamıyor.


(sb)