Manisa'da bir dizi açılış ve ziyarete katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın akşam saatlerinde CBÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi ziyareti öncesi öğrenciler eylem yaptı. Rektörlük önünde toplanan sol görüşlü bir grup öğrenci, hükümeti protesto etmek istedi. Duruma müdahale eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, öğrencilerden dağılmalarını istedi. "Biz burada görevimizi yapıyoruz" diyen bir öğrenciye Rektör Pakdemirli, "Ben sana görev vermedim ki" cevabını verdi.

Bunun üzerine Atatürk'ün yazdığı Nutuk'tan bu görevi aldıklarını öne süren öğrenciler, "Biz sizden görev almıyoruz. Bize bu görevi Atatürk verdi. 'Cumhuriyeti ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek güç gençliktir' demiştir. Yetkiyi buradan alıyoruz. Cumhuriyeti koruyoruz" dediler. Rektör Pakdemirli ise, "Saldırı mı var cumhuriyete, kim saldırıyor? Kardeşim cumhuriyet savunulacaksa ben savunurum. Ben burada rektörüm. Sana kalmaz. Ben sana öyle görev vermedim" diye konuştu.

"Biz yetkiyi sizden değil Atatürk'ten alıyoruz" diye ısrar eden öğrencilere sert tepki gösteren Prof. Dr. Pakdemirli, "Ben net bir şey söylüyorum. Siyasi sloganlar atarsanız kimliklerinizi toplarım, üniversiteden hepinizi atarım. Hemen dağılıyorsunuz" uyarısında bulundu. Bir süre daha devam eden diyalog sonrası öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, daha sonra kendisini ziyaret eden Arınç'ı makamında ağırladı.


(sb)