Hükümetin Milli Eğitim politikaları eleştiren İnce, “Andımızla, İstiklal Marşımızla uğraşmayın. Bu size on numara büyük gelir. Gidin derslik yapın” dedi. İnce, andı değiştirerek şöyle okudu: Doğruyum çalışkanım/ Yasam, haksızlıkları paklamak, haksızı paylamak/ Milletimi bölmek, parçalamak/ Ülküm yükselmek geriye gitmektir/ Varlığım Recep Tayyip Erdoğan’a armağan olsun.” İnce’nin sözleri, AK Partililer’in tepkisine neden olurken, kürsüye gelen Çubukçu, “Sayın İnce, Ankara’da bir ilkokuldaki performans ödevini örnek gösterip ‘soruyu yapamadığını söylüyor’. Araştırdım. Moralinizi bozmak gibi olmasın ama Sayın İnce, birinci sınıf öğrencilerinin tamamı bu ödevi yapmışlar” dedi. İnce’nin “Siz yapabilir misiniz?” sorusuna Çubukçu, sinirlenerek şöyle dedi:
“Ben yaparım Sayın İnce. Ben üniversiteye sınavda derece alarak girdim. Sizin derecenizi merak ediyorum. Kürsüye çıktığınızda ‘Polemik yapmayacağım’ dediniz, ama seviyeniz de son derece düşüktü. Bana öyle bir andı yazmak bol gelmez, ama size grup başkanvekilliği çok bol geldi. Kendinize yakışanı yapıyorsunuz. Meclis’e saygımdan sizin düzeyinize inerek cevap vermeyeceğim.”

Samanlık kültürü sataşması

Sataşma olduğu gerekçesiyle kürsüye gelen İnce, hayatının hiçbir bölümünde hiçbir genel başkana yağcılık yapmadığını, 15 yaşında samanlık duvarlarına yazdığı CHP yazısının hâlâ orada durduğunu söyledi. İnce’nin sözlerine, Ak Parti sıralarından “samanlığı anlat” diye laf atılınca İnce “Gel ben bana samanlık kültürünü dışarda anlatırım. Terbiyeli ol” dedi.

(sb)