Yerel bir yetkilinin sözlerini aktaran Mehr haber ajansı, depremin Sahraj bölgesini vurduğunu ve kalıntıların altından 7 kişinin cesedinin çıkarıldığını belirtti.
Depremin merkez üssünün Kırman eyaletinde bulunan Hüseyinabad kentinin yakınlarında olduğunu bildiren yetkililer, depremden sonra, biri 5 büyüklüğünde olmak üzere, 22 artçı depremin kaydedildiğini söyledi.
Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
KIZILAY YARDIMA KOŞTU
Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Kerman eyaletindeki depremin ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezinin bölgedeki durum hakkında Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak incelemelerde bulunduğu, İran Kızılayı ile iletişime geçtiği bildirildi.
Bölgeye hızla yardım ulaştırabilmek adına Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim ve Lojistik Merkezinden 2 tır çadır, battaniye ve katalitik sobadan oluşan insani yardım malzemesinin bölgeye doğru yola çıktığı belirtilen açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde bölgeye ek yardım malzemesi ve uzman afet müdahale ekibi ulaştırılabilmesi için hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi.