Cinayetin işlendiği barın önüne gelen gruptan bazıları kefen giyerken, bazıları da dövizler taşıyarak olayı protesto etti. Sarp Öztürk'ün sevdiği bir türküyü okuyan kalabalık, ellerindeki döviz ve fotoğrafı cinayetin işlendiği barın önüne bıraktı.

Mersin'de Cuma gecesi Kürtçe şarkı isteği yerine getirilmediği için M.B. tarafından barda öldürülen Sarp Öztürk anıldı. Kendilerine Mersin Müzisyenler Platformu adını veren bir grup, müzisyen ve sivil toplum örgütü temsilcileri, cinayetin işlendiği barın önüne gelerek olayı protesto etti. Cinayeti lanetleyen afişler asan kalabalık, Öztürk anısına bir dakika saygı duruşunda bulundu.

Grup adına açıklamayı ise bir barda solistlik yapan Gülşah Deniz Kılıç yaptı. Konuşmasına, "Sanatçılar sahneye zırh ve kalkanla çıksın." diyerek başlayan Kılıç, cinayete tepki gösterdi. Cinayetin münferit olmadığını iddia eden Kılıç, buna benzer olayların dana önce de yaşandığını kaydetti. Birilerinin bu olayı etnik bir zemine taşıyarak yaraları kaşımaya niyetlendiğini ifade eden Kılıç, "Mesele Kürtçe şarkı meselesi değil, Kürtçe çalsan da öldürülürsün, çalmasan da, olayı bu yöne çekenler kendi çürüklerini meşrulaştırma gayretinde." ifadesini kullandı.

Meseleyi mafyalaşma, kabadayılaşma ve magandalaşma olarak değerlendiren Kılıç, suçlu olarak paraya değer veren işletmecileri gösterdi. İşletmelerdeki mafyalaşmadan yakınan Kılıç, "Bu olay, işletmecilerin de kabusu olmaya adaydır." diye konuştu. Kılıç, olayı protesto etmek ve seslerini daha iyi duyurmak için bu gece eğlence yerlerinde çalışan müzisyenlerin sahneye çıkmayacağını kaydetti.

BDP: "KATİL YAKALANSIN"
Platformun içinde bulunan BDP Mersin İl Başkan Vekili Mahmut Karabulut ise cinayeti asla tasvip etmediklerini belirterek, katilin bir an önce yakalanmasını istedi. Açıklamanın ardından müzisyenler, Sarp Öztürk'ün sevdiği bir türküyü seslendirirken, grup da onlara eşlik etti. Kalabalık, daha sonra ellerindeki döviz ve fotoğrafı cinayetin işlendiği barın önüne bıraktı.

Mersin'de Cuma gecesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki bir barda meydana gelen olayda, müzisyen Sarp Öztürk, Kürtçe şarkı isteği yerine getirilmediği gerekçesiyle müşteri M.B. tarafından öldürülmüş, gitarist Göktan Okçu (37) ile garson Ramazan Koç (21) ise yaralanmıştı. Öte yandan, katil zanlısı M.B.'yi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.


(sb)