Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin on yıllarca süren o makus talihini değiştirmeye çalıştık. Hele hele Doğu'nun, Güneydoğu'nun makus talihini değiştiriyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Bitlis AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

Burada açıklama yapan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bugün Muş ilimizde 106 tesisin açılışını gerçekleştirdik. Muş'ta Muşlu kardeşlerimizin caddeler boyunca ilgi ve alakasını gördük. Heyecanla dolu açılış törenlerini gerçekleştirdik. Ardından üniversitede hocalarımızla ve öğrencilerimizle bir arada olduk. Şimdi de Bitlis İl Teşkilatımızın bu yeni hizmet binasındayız. Bitlis her yönüyle büyüyor. Siyasi yönüyle büyüyor, sosyal yönüyle büyüyor, ekonomik alanda büyüyor ve artık turizmde bir büyüme performansını yakalamış durumda. Çok kısa sürede Bitlis'te otellerin yükselmeye başladığını duyarsanız hiç şaşırmayın. Çünkü o günler de yakın. Önemli bir hususta teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 12 Eylül halk oylamasında Bitlis yüzde 70 gibi yüksek bir oranda katılım sağlamıştır ve yüzde 93,1 oranında da 'evet' demek suretiyle Türkiye'de farklılığını arz eden illerden bir tanesi olmuştur. Tüm AK Parti teşkilatını ve milletvekillerimizi tebrik ediyorum.''

Halk oylamasında milletvekillerinin çok çalıştığını, çok koşturduğunu, gidilmedik il bırakmadığını anımsatan Erdoğan, "tüm bakanlarının ve genel başkan yardımcılarının, milletvekillerinin 81 vilayeti ilmik ilmik ördüğünü" ifade etti.

Erdoğan, ''Bununla da kalmadık. Daha yayılarak büyük ilçelerimize ulaşmanın gayreti içinde olduk'' dedi.

-''DEVLETİN UNUTTUĞU YERLERE BİZ GELİYORUZ''

Türkiye'nin makus talihini değiştirmeye çalıştıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin on yıllarca süren o makus talihini değiştirmeye çalıştık. Hele hele Doğu'nun, Güneydoğu'nun makus talihini değiştiriyoruz. Devletin unuttuğu, devletin ihmal ettiği yerlere artık AK Parti iktidarıyla biz geliyoruz. Buralarda altyapısından üstyapısına kadar çok şey değişti. Önce eğitim dedik, adalet dedik, sağlık dedik, emniyet dedik. Bu temel dört taş üzerinden Türkiye'yi yükseltiyoruz.''

Cazibe merkezi haline gelen Türkiye'de turizm patlaması yaşandığını belirten Başbakan Erdoğan, 8 yıl öncesinde olduğu gibi, millete kendilerini tam bir içtenlikle anlattıklarını söyledi.

-''106 ESER AÇILIŞINI 6 TELEVİZYON VERDİ''

Muş'ta yaptıkları 106 eser açılışını sadece 6 televizyonun haber olarak yayımladığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çalmadık kapı bırakmadık. Bundan sonra da çalmadık kapı bırakmayacağız. Bizim bu yaptıklarımızı hiçbir zaman medya anlatmayacak. Yarın burada toplam 71 tane eserin açılışını yapacağız. Muş'ta 106 eserin açılını yaptık. Bunu ne yazık ki 6 tane televizyon verdi. Yani gurur duymuyorlar, iftihar etmiyorlar. Muş bu eserlerle ayağa kalkıyor. Bunu Türkiye'ye duyuralım, ülke gelişiyor. Bunu Muşlu, Vanlı, Bitlisli duysun istemiyorlar. Neden? Eğer bunu gösterirlerse, bunu duyururlarsa, o zaman AK Parti 13 Haziranda daha güçlü gelir. Bundan çekiniyorlar. Yarın Bitlis'te 71 eserin açılışı yapıldığında, gene, o malum medya yayımlamayacak. Gazetelerine bakın orada da bir şey görmezsiniz. Ama biz gücümüzü onlardan almıyoruz. Biz gücümüzü teşkilatımızdan, halkımızdan aldık. Onunla birlikte iktidara geldik, onunla beraber iktidardayız, onunla beraber iktidarda devam edeceğiz.''

-''ONLAR SEÇKİNCİ BİR ZÜMRE''

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu bildiren Erdoğan, ''Milletin dediği olacak, onların dediği olmayacak'' dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Aynı şeyi halk oylamasında yapmadılar mı? Yaptılar. Önümüze bariyerler örmediler mi? Ördüler. Ne oldu. 58'e 42. Biz 'bütün bunlara rağmen niçin yüzde 42 hayır dedi' dedik ve bunun üzerinde çalıştık. Biz çalışmamızı başlattık, çalışmamızı bitirdik, onun üzerinde mesafe alıyoruz. Bir bakıyoruz onlar hala 58 nedir, ne işe yarar, bununla ilgilenmek diye bir dertleri yok. Niye? Onların milletle bir derdi yok. Onlar seçkinci bir zümre, onunla beraber yola devam etmek istiyorlar. Biz işimize bakalım. Bizim onlarla işimiz yok. Bizim bu ülkede yapacağımız çok şey var. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Milletimize hayal kırıklığı yaşatmayacağız.

Onların önlerine alarak çıkardıkları o paçavra kağıtlara bakmayın. Onların çıkardıkları o klasörlere bakmayın. Bunların kılavuzu yanlış kılavuzu. Ondan dolayı da hiç dertten kurtulmuyorlar. Bir bakıyorsunuz bir gün bir klasör ortaya çıkarıyorlar, ertesi gün bunun içinde ne kadar yalan yanlış olduğu ortaya çıkıyor. İşte geçenlerde Kayseri. Hemen anında çıkardık, ortaya koyduk. Dün Kayserililer çıktılar ve bir basın toplantısında orada neleri açıkladılar gördünüz. Adam karşılıksız çekten aranıyor. Bunların milletvekili. Ve onun kılavuzluğunda da genel başkan yürüyor. Hal bu. Böyleyken hala bunlar kalkmış doğruluktan dürüstlükten bahsediyor.''

-''TÜRKİYE'NİN DEĞERLERİNİ MUHAFAZA ETTİK''

Ülkede hak ve hizmetin hızla, gayretle devam edeceğini, yanlış yapanlara asla müsamaha göstermediklerini ve göstermeyeceklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin kaynaklarını, Türkiye'nin değerlerini, Türkiye'nin itibarını içte de dışta da muhafaza ettiklerini ve muhafaza edeceklerini söyledi.

Türkiye'de yolu, suyu olmayan köy bırakmayacaklarını açıklayan Erdoğan, şunları ifade etti:

''Bitlis'in köylerine yolu, suyu götürdük. Bu ara Bitlis'imizi modern okullara kavuşturduk. Bitlis'te artık üniversitemiz var. Ne Anadolu Lisesi ne Fen Lisesi. Bunların aklından böyle bir şey geçiyor muydu? Üniversite sınavında Türkçe Sosyalde Bitlis, Türkiye birincisi oldu.

Artık Türkiye AK Parti'yle değişiyor dönüşüyor. Şehirlerimiz güzelleştirirken, diğer yandan çok büyük altyapı, yol, enerji, konut projelerini yaşama geçiriyoruz. Bitlis'te yaklaşık bini aşan sayıda toplu konut yapıldı. Kentsel değişim, dönüşüm dediğimiz olay bu. Gururla bunların takipçisiyiz. İstiyoruz ki Bitlis gelişsin.''

Bitlis deresinin üzerindeki yapıların kaldırılması konusuna değinen Başbakan Erdoğan, dere üstündeki yapıların kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Çevre Orman Bakanımız burada. Şimdi kimsenin yanlışını doğru olarak kabule mecbur değiliz. O derenin üzerindeki işgalleri kaldıracağız. Burayı kamulaştıracağız. Niye? O dere taşabilir mi? Taşabilir. Yarın buradan başımıza işler açabilir mi? Açabilir. Bunu bakanımızla da konuştuk. Ele ele vereceğiz ve bunu süratle halledeceğiz. Bitlis deresini Bitlis'e güzellik kazandıran bir dere haline süratle getireceğiz. Ben bunun için hazırlanan animasyonlarla tatmin olmuyorum. Çünkü Türkiye animasyonlarla, projelerle çok kaybetti. Biz uygulanan projeyle iftihar ederiz.''

-''ENFLASYON BELASINI DİZGİNLEDİK''

"Türkiye'de enflasyon belasını dizginlediklerini" kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin 90'lı yıllarda enflasyonda üç haneli oranlara ulaştığını anımsattı.

Göreve geldiklerinde enflasyonun yüzde 30'larda olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Şimdi enflasyonun nereye düştüğünü görüyorsunuz. Enflasyon benim vatandaşımın cebindeki parayı eriten bir canavardır. Sadece asgari ücretin 184 liradan 599 liraya çıkması değil bizim size kazandırdığımız. Alım gücünün artmasıdır. Piyasaların ucuzlamasıdır. Eğer geri gitmişsek ben bu makamda durmam. Biz bunlar gibi 1'in önüne 6 sıfır koyarak milleti aldatmadık. Ama bunlar aldattılar. Akşam yattılar sabah kalktılar 1'in önüne bir sıfır attılar. Affedersiniz tuvalete 1 milyona gider hale geldik. Koskoca rakamlar. Öyle bir hale getirdiler Türkiye'yi, ülkede tuvalet zenginleri de oldu. Ne oldu 6 sıfırı attık.

Ama o çok büyük köşe yazarları var ya, onlar diyorlardı ki, 'Türkiye batar. Attıkları zaman ben kalem kırarım. Ben bu köşeden onlara teşekkür ederim' diyenler vardı. Ne kalem kırdılar, ne o köşeyi bıraktılar.''

''Türkiye göreve geldiğimizde 26. büyük ekonomiydi. Şu anda 17. büyük ekonomiyiz'' diyen Erdoğan, artık kalkınan ve G-20 ülkeleri içinde olan bir Türkiye'nin olduğunu söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Artık dünyanın kalkınma projelerine katkısı olan bir Türkiye var. Aynı şey diğer konularda geçerli. Gittiğimiz yerlerde hele hele Avrupa'da soydaşlarımızla, vatandaşlarımızla görüştüğümüzde, bize hep, 'Siz bizim başımızı öne eğdirmediniz. Allah sizden razı olsun' diyorlar. Biz Türkiye'yi daha da büyütmenin mücadelesini verirken, onlar gündelik meselelerle uğraşıyor veya AK Parti'ye iftira atmanın gayreti içinde oluyorlar. Bizim misyonumuz çok farklı. İnsan ölçekli bir hareketin, insan ölçekli bir medeniyetin temsilcileriyiz.''

Yapılan açıklamadan sonra Başbakan Erdoğan basına kapalı olarak, Bitlis İl Teşkilatındaki partilerle toplantı düzenledi.

Erdoğan daha sonra Bitlis'te restorasyonu tamamlanan Tarih El-Aman Hanında düzenlenen yemeğe katıldı.


(sb)