Yıldırım, sabah saatlerinde İstanbul ve çevresinde görülen soğuk ve yağışlı havanın öğle saatlerinde etkisini kaybettiğini ifade etti. Yıldırım, ''Yağışlar, öğle saatlerine kadar kentin sahil kesimlerinde yağmur, kuzey ilçelerde ise karla karışık yağmur şeklinde görüldü. Gün içerisinde kar yağışı beklenmiyor'' dedi.

Hafta sonu hava sıcaklıklarının kuvvetli lodosla birlikte hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin üzerine çıkmasının beklendiğini dile getiren Yıldırım, ''Cumartesi günü hava, parçalı bulutlu, en düşük sıcaklığı 5, en yüksek ise 13 derece bekliyoruz. Pazar günü aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, en düşük 9, en yüksek 12 derece sıcaklık öngörülüyor. Pazartesi günü parçalı çok bulutlu, sabahın ilk saatlerinde sağanak yağışlı, gün içerisinde parçalı bulutlu geçmesini bekliyoruz. En düşük sıcaklık 10, en yüksek ise 16 derece tahmin ediliyor'' diye konuştu.

Hafta sonu lodosun kuvvetli, zaman zaman da kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini belirten Yıldırım, bu nedenle soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HAFTA BAŞINDAN İTİBAREN HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin 6 ila 8, Güney Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2 ila 4 derece üzerine çıkacağını bildirdi

Çağlar, halen yurdun büyük bölümünde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın, yarın akşam saatlerinden sonra yurdu terk edeceğini, batı bölgelerin ise Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğini söyledi.

Bugün, soğuk ve yağışlı havanın, yurdun büyük bölümünde etkisini sürdüreceğini belirten Çağlar, Antalya'nın Alanya, Serik, Gazipaşa, Manavgat, İbradı ve Finike ilçelerinde ''aşırı'', Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan ile Muğla'nın Fethiye ve Dalaman ilçelerinde ''kuvvetli'' yağış beklendiğini ifade etti.

Çağlar, yağışların, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğini, rüzgarın Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini bildirdi. Mehmet Çağlar, yarın ve pazar günü ile hafta başında beklenen hava durumuna ilişkin şunları söyledi:

''Yarın, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülecek yağışlara ilave olarak, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege akşam saatlerinden sonra Orta Akdeniz'den gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Rüzgar, Marmara ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Pazar günü Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Elazığ ve Bingöl çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak şeklinde olacak.

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerimizden başlamak üzere ülke genelinde artarak, hafta başından itibaren Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinde mevsim normallerinin 6 ila 8, Güney Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.''

Öte yandan, Çağlar, bugün aşırı ve kuvvetli yağış ile fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı sel, su baskını, heyelan, yıldırım, soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini
bildirdi.


(sb)