Katarakt ve göz tansiyonu teşhisiyle ameliyat edilen 4 kadında bazı şikayetlerin baş göstermesi üzerine, enfeksiyon şüphesi ortaya çıktı.

Hastaların durumları netleştirilinceye kadar önlem amacıyla göz ameliyatlarına ara verilerek, 112 Acil Servis Komuta Merkezi aracılığıyla, hastalardan ikisi İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine, biri Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesine, diğeri ise Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Hastaların, söz konusu hastanelerde ameliyat sırasında enfeksiyon kapmış olma ihtimallerinin araştırılacağı öğrenildi.

Göz Polikliniği hizmetlerinin aksatılmadan devam ettiği Düzce Atatürk Devlet Hastanede, ameliyat edilen 4 kişiden enfeksiyon şüphesi bulunan yerlerden kültür örnekleri alındı.

Valilik ve Başhekimlik tarafından inceleme ve soruşturma başlatıldığı, hastanede göz ameliyatlarına yeniden başlanacağı tarihin daha sonra duyurulacağı belirtildi.

Ankara'ya sevk edilen 82 yaşındaki F.A'nın yakınları, Yığılca ilçesinden getirdikleri F.A'nın ameliyat sonrası şikayetlerinin arttığını söyledi.

Bunun üzerine doktorlar tarafından muayene edilen kadında enfeksiyon ihtimali bulunduğunun belirlendiğini ifade eden F.A'nın yakınları, ''Ankara'ya sevk edileceğini duyunca şok olduk. Olacak iş değil. Bir ihmal varsa sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz'' dediler.





(sb)