Soğuk sınıflarda ders görmek istemeyen öğrenciler okulun önünde bu durumu proteste ettiler. Okulun müdür yardımcısının ise öğrencilere kameralar önünde, "Siz para verdiniz mi?" diyerek kızması dikkat çekti.

Türkiye genelinde kara kışın başlamasıyla birlikte ısınma problemleri de gün yüzüne çıktı. Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da da bir hafta önce 30 dereceye yaklaşan sıcaklılar gündüz 15 dereceye kadar düştü. Bu nedenle özellikle okullarda ısınma problemi ortaya çıktı. Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesi'nde kalorifer sistemi olmasına rağmen para toplanarak sınıflara klima alınmaya başlandı.
Para vermeyene soğuk eğitim!
Bazı sınıflarda öğrenciler kişi başı 30, bazı sınıflarda ise 40 lira verdiler ve klima alarak soğuk derslikten kurtulup sıcak bir ortamda eğitim görmeye başladılar. Ancak bazı sınıflarda klima olmadığı için öğrenciler soğuk dersliklerde eğitim görmeye devam ediyorlar. Bazı öğrenciler para vermemekten yana olmadıklarını, haberleri olmadığı için para vermediklerini iddia ettiler. Soğukta ders gören öğrenciler ilk 3 derse girmeyerek eğitimi boykot ettiler.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise konu hakkında bilgisi olmadığını ancak klima parası vermeyen öğrencinin soğuk sınıfta ders görmesi gibi bir konunun olamayacağını, böyle bir uygulama olması durumunda gerekli incelemenin başlatılacağını bildirdi.