İddiaya göre olay şöyle oldu: Şanlıurfalı Mehmet Bozkurt, arkadaşları Halit Bulut, Fevzi Babalta ve İsa Donat ile Hatay’ın Erzin İlçesi’ne kaplıcaya gitti. 4 arkadaş, 26 Temmuz 2010 günü Şanlıurfa’ya dönmek için yola çıktı.

TERÖRİST SANDILAR

Yol kontrolü yapan Özel Harekât polisleri, otomobillerini durdurdu ve 4 arkadaşı şüpheli olarak gözaltına alındı. Teröristlerin yakalandığını sanarak Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar otomobile saldırdı. Camları kırılan otomobil güçlükle Emniyet’in bahçesine sokulurken, sivil polis memuru M.A.’nın tabancasından çıkan kurşunlar arka koltukta oturan Mehmet Bozkurt’a isabet etti. 12 kurşunla yaralanan Mehmet Bozkut, 54 gün tedavi gördü. 5 çocuk babası Mehmet Bozkurt, çocuk sahibi olma yetisini kaybetme ve sağ kolunun felç olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’ndan kendisi için 200 bin TL manevi, 150 bin TL maddi, eşi Yeter Bozkurt için 100 bin TL, çocukları Sehem, Zeliha, Bennur, Bahar ve İshak için de 50’şer bin TL tazminat talep etti.

OLAYI ANLATTI

Mehmet Bozkurt, olay gününü şöyle anlattı: “Olay anında Halit Bulut ile arkada oturuyorduk. Ben aracın solundaydım. Sivil giyimli bir şahıs kırık camdan elinde tabanca ile içeriye uzandı. Silahı önce arkadaşım Halit’e doğrulttu ama vazgeçti. Tabancayı doğrulttu, ateşledi. Gerisini hatırlamıyorum. Olay kasıtlı olmuştur.”

Polis memuru M.A. ise bahçeye girenleri durdurmak için havaya uyarı ateşi açtığını ancak arkadan gelen bir kişinin kolunu bükerek otomobile doğrulttuğunu ve silahın bu sırada ateş aldığını anlatarak kendisini savundu.

İKİ KURŞUN HALEN AYAĞINDA

Hastaneden taburcu edildikten sonra gittiği Şanlıurfa’daki evinde yataktan kalkamayan Mehmet Bozkurt’un ayağında halen 2 kurşun duruyor.


(sb)