Herkesi akıl ve sağduyuya davet ediyorum"
Şahin, TBMM'de Kürtçe konuşmaya ilişkin olarak da, "Almanya'da 6-7 Türk milletvekili var. Hiçbiri Alman parlamentosunda Türkçe konuşamaz. Herkesi akıl ve sağduyuya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"Yürürlükteki mevzuat parti kapatma nedenidir"
TBMM Başkanı Şahin, AİHM'in HADEP'in kapatılmasında Türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etmesini de, "Yürürlükteki mevzuat parti kapatma nedenidir" sözleriyle değerlendirdi.

Bu arada, BDP'den Şahin'in sözlerine tepki geldi.

‘Kimse kendini güvende hissetmesin’

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in “kapatma” uyarısına yanıt veren BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, genel kurulda önceki gece Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da Kürtçe konuştuğunu anımsatarak, “Hiç kimse kendini güvencede hissetmesin. Demokrasinin oturmadığı yerde kimse güvence altında değildir. Bir gün sıra onlara da gelebilir. Onlar da iktidardan düşebilirler ve demokrasi onlara da lazım olur” ifadesini kullandı. AK Parti’nin aynı anda hem milliyetçi hem Kürt hem de Alevi oylarına oynadığını savunan Yıldız, “Bunun için iş bölümü yapmışlar. Meclis Başkanı da muhafazakâr ve milliyetçi rolü kapmış. Her konuşmamızın ardından savcıları göreve çağırması ve hatta kapatılmamız için çağrı yapması Meclis Başkanı’na yakışmıyor” diye konuştu.

Meclis’te Kürtçe konuşmaya bundan sonra da devam edeceklerini belirten Yıldız, “Varlık nedenlerimizden biri anadilimizi savunmaktır. Kendi varlık nedenimizi inkâr edemeyiz” dedi.

(sb)