Good Morning America isimli televizyon programında açıklanan sonuçlara göre toplamda 18 bin 353 oy ve 52 ortalamayla halk oylamasını 10'uncu sırada tamamlayan Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg "Yılın Kişisi" oldu. 
Time'ın listesinde ABD'li muhafazakar siyasi hareket Çay Partisi ikinci sırayı, ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait gizli belgeleri yayımlayarak dünyayı sarsan Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange ise üçüncü sırayı aldı. 
Assange yapılan halk oylamasını, birinci sırada tamamlamıştı. Anketi toplam 382 bin 23 oy ve 92 ortalamayla tamamlayan Assange’ın ardından ikinci sırada 233 bin 638 oy ve 80 ortalamayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bulunuyordu. 
Üçüncü sırada pop yıldızı Lady Gaga, dördüncü sırada ünlü televizyoncular Jon Stewart ve Stephen Colbert, beşinci sırada ise yine ünlü televizyoncu ve radyocu Glenn Beck vardı. 

Halk oylaması uzun bir süre boyunca büyük heyecana neden olsa da anketin asıl sonucunu Time dergisi editörleri belirledi. 
 
Bugün 26 yaşında olan Zuckerberg, Facebook’un hisselerinin dörtte birini elinde tutuyor. Dünyanın en genç milyarderi olmasının yanında son zamanlarda hayırseverlik faaliyetleriyle de dikkat çekti. 
Bu yılın başlarında New Jersey’nin okul sistemine beş yıllığına 100 milyon dolar bağış yapma sözü veren Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde de medya devleri Carl Icahn ve Barry Diller’la birlikte Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve yatırımcı Warren Buffet’ın kurduğu "Söz Ver" kampanyasının bir parçası oldu. 
Yılın Kişisi ödülü geçtiğimiz yıl ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke’ye, ondan önceki yıl ise henüz ABD Başkanı seçilmiş olan Barack Obama’ya verilmişti. 2007 yılının kazananı ise Rusya Başbakanı Vladimir Putin oldu. 
Daha önce ödüle layık görülen isimler arasında U2’nun kurucusu Bono, ABD Başkanı GeorgeW. Bush ve Amazon.com’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’a verilmişti. 
Time'ın seçtiği ilk "Yılın Kişisi" ise ABD'li havacı Charles Lindbergh oldu. 1927 yılında yılın kişisi seçilen Lindbergh o zaman 25 yaşındaydı. 
“Yılın Kişisi” ödülü bir yıl boyunca iyi ya da kötü bir biçimde, haberleri ve kültürü en çok etkileyen kişiye veriliyor.