Süper Lig lideri Trabzonspor'un kulüp başkanı Sadri Şener, ''Matematiksel olarak bize en yakın rakip Bursaspor ama Fenerbahçe'nin cismi, konumu, taraftarı, basını, bunları topladığın zaman 9 puan geride olmasına rağmen ciddi bir rakiptir'' dedi.

Şener, ''Diğer takımlar bizim gerimizde kaldılar, doğru. Şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız ama matematiksel olarak. Lig uzun bir maraton. İklim ve saha koşulları önemli, küme düşen takımlara karşı da oynayacağız ancak İstanbul deplasmanlarımız da var. Bunları da düşünürsek, 'şampiyon olduk' diyemeyiz tabi ki'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptıkları maçta 60 bin bordo-mavili taraftarın takımını desteklediğini ifade eden Şener, ''Trabzonspor'un büyüklüğünü İstanbul'da gördük işte. Resmi rakamlarla 40 bin kişi ama orası kaçak girişlere müsait bir stat olduğu için rakam daha fazlaydı. Taraftarın olmadan ne büyük olabiliyorsun ne de takım olabiliyorsun. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başkanını, hocasını çok severim ama bazen soruyorum, 'Neden futbol oynuyorsunuz?' diye. Seyircisiz oynama cezası benim için çok önemli mesela ama onlar zaten seyircisiz oynuyorlar'' diye konuştu.

Şener, şu an matematiksel olarak ligde en büyük rakiplerinin Bursaspor olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''Ama Fenerbaçe'nin ismi, cismi, konumu, taraftarı, başkanı, basını düşününce bunları topladığın zaman 9 puan geride olmasına rağmen ciddi bir rakiptir. 9 puanlık fark 3 puanlık sistemde büyük bir fark değil ama bir taraftan da bakınca büyük bir fark. Beşiktaş da benim rakibim. Belki 12 puan geride ama ben İstanbul'a gelip, Galatasaray ile de Beşiktaş ile de oynayacağım tabi ki onlar da benim rakibimdir.''

''42 BİN KİŞİLİK BİR STAT YAPILACAK''

Akyazı Stat Projesi'nin TOKİ tarafından yapıldığını ve deniz üzerinde yapılacak projenin dolgu ihalesinin gerçekleştiğini kaydeden Şener, ''Eski başkan Nuri Albayrak'ın firması bu ihaleyi aldı. Galatasaray'ın yaptığı gibi TOKİ'ye bizim stadın olduğu yer verilecek ve 42 bin kişilik bir stat yapılacak. Başbakan'ın stadın burada yapılmasında talimatı var. Teşekkür edilmesi gereken kişi Başbakan'dır. Bugün 'Ben başbakanlığı bırakıyorum' derse stat yapılmaz. O kadar ciddi emeği var. Bizim stat 3 sene içinde yapılır sanıyorum'' diye konuştu.

Kendisinin sevecen bir insan olduğunu söyleyen Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bazen radikal kararlar alınması gerekirken alamıyorum. Bu benim eksik yönüm. Çabuk kararlar da alıyorum bazen, bunun da hatası oluyor. Genel olarak bakınca ben ve ekibimi başarılı olarak görüyorum. Bizim görünmeyen bir sürü işimiz var ama bunlar bilinmiyor. Çok ağır işlerimiz var görünmeyen. Futbolda biliyorsunuz ki top kaleden içeri girecek yoksa hiç kimse diğer yaptıklarınızdan bir şey anlamıyor. Cumartesi ve pazar günü kongremiz var. 5-6 arkadaş var şimdiki listeden. Bazen yeni isimler de isteniyor yönetime ama ihale 4–5 kişinin başına kalıyor sonunda'' dedi.

''JAJA İÇİN KARARI HOCA VERECEK''

Şener, Jaja'nın çocuğunun hasta olduğunu söyleyerek izinsiz olarak Trabzon'dan ayrılarak ülkesine gittiğini belirterek, ''Çocuk olunca da fazla diyecek bir şey yok ama bir de olayın disiplin boyutu var. Bakalım döndüğü zaman göreceğiz hocanın ne yapacağını. 29 Aralıkta dönecek. Ceza denilirse, ceza vereceğiz'' dedi.

Devre arasında bir santrfor oyuncusu almayı düşündüklerini belirten Şener, ''Bizim yedek kulübemiz de çok güçlü. 4-5 tane adam ilave etsen şampiyonluğa oynayacak bir kulübemiz var. Belki devre arasında Şenol hocanın isteği doğrultusunda kulübeye bir transfer gerçekleştirebiliriz. Eski oyuncumuza sen eskisin yeni adam aldık kulübeye otur diyemeyiz. Çünkü takımı o buraya getirdi. Transferleri hocanın görüşleri doğrultusunda yapıyoruz. Seyrediyor, seyrettiriyor. Jaja'yı da böyle aldık'' ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Şenol Güneş'in Teofilo için 'Bu bomba' dediğini dile getiren Şener, ''Dediği gibi de çıktı. Ülkesine gitti ve dönmedi. Biz FİFA'ya müracaatlarımız yaptık. Bizim oyuncumuz. Ya parayı getirir ya da top oynayamaz'' diye konuştu.

Şener, Selçuk İnan'ın sözleşmesini uzatmayı devre arasında halledeceklerini vurgulayarak, ''1-2 oyuncumuz daha var onları da hallederiz. Zaten şampiyon olan takımdan kim gider ki? Biraz daha takviye etmemiz lazım tabi şampiyon olursak. Şampiyonlar Ligi'nde dünya değişiyor'' dedi.

Başkan Şener, ekstra spor branşları açma konusunda Fenerbahçe ve Galatasaray ile yarışamayacaklarını çünkü bu işin belli bir ekonomik yükünün olacağını kaydetti.

Yattara ile teknik direktör Güneş'in yakından ilgilendiğini kaydeden Şener, ''Oynarsa çok ciddi bir oyuncu kendisi. Son zamanlarda bir gerilemesi var ama tabi ki biz ondan ümitliyiz'' diye konuştu.

''İSTANBUL VE ANADOLU, FUTBOLU BİRLİKTE YÜKSELTİR''

Şener, Anadolu şehirlerinin takımlarının kuvvetlendiğini belirterek, ''İyi transferler yapıyorlar ama altyapılardan oyuncu yetişmiyor hiçbir takımda. Bu oyuncu eksikliği midir, hoca eksikliği midir bilemiyorum. Benim altyapı açısından her şeyim var. Buradan oyuncu çıkmıyorsa ya benim oyuncularımda ya da hocalarımda sıkıntı var. Barcelona 6 tane oyuncu alıyor altyapıdan. Transfer ile bu işin sonu yok. İstanbul ve Anadolu, futbolu beraber yükseltir. Tek başına yükseltemez'' dedi.

Bu sene ligdeki hakemlerin iyi olduğunu söyleyen Şener, ''Ben hakem konusunda teknik olarak diyorum ki, yardımcı hakemler benim için orta hakemden daha önemli. Günümüzde ceza sahasında olan şeylerin kararlarını yardımcı hakemler veriyor. Çoğu hakemi tanıyorum zaten eğitim seviyeleri yüksek, hepsi lisan biliyor'' diye konuştu.

Trabzon'da futbolun çok sevilip takip edildiğini anlatan Şener, ''Trabzon, kent olarak çok gelişmiş bir kent değil. Bir Kayseri, Antalya bile değil. Antalya'da 200'e yakın 5 yıldızlı otel var. Trabzon'da din mesela çok önemlidir. Ülkeye ve Mustafa Kemal Atatürk'e bağlılık vardır. Üçüncü sırada da Trabzonspor gelir. 80 yaşında bir kadına sorsanız kadroyu ezbere sayar'' ifadelerini kullandı.

Ne kadar kupa varsa hepsine talip olduklarını belirten Şener, ''Lige böyle başlamazsan zaten olmaz. Trabzonspor en kötü döneminde bile kupalara taliptir. Bir hedeflerden aşağıya düşmemeye çalışıyoruz ve düşmüyoruz da'' dedi.

''SARAÇOĞLU'NDAKİ ANONSTAN SONRA TEK BAŞIMA KALDIM''

Geçen sezon ligin son haftasında Fenebarbahçe ile yaptıkları karşılaşmaya değinen Şener, ''Fenerbahçe kendi sahasında oynuyor, yenerse şampiyon olacaklar. Ben o son dakika anonsundan sonra tek başıma kaldım, ne yapacağımı şaşırdım. Çok zor bir durum yani. Ben de alkışladım Fenerbahçe'yi şampiyon olduklarını sanıp. Sonra baktım televizyona Bursa şampiyon olmuş. Aziz yine dimdik ayakta durdu o anda gerçekten çok zor bunları yaşamak. Yanımda bir takım başkanı otururken gol atınca ben ayağa kalkıp sevinemiyorum, öyle bir yapım var'' dedi.

Şener, Kardemir Karabüksporlu Emenike hakkında teknik direktör Güneş ile hiç konuşmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Emenike'nin bahsi bile geçmedi. Tahmin etmiyorum ben öyle bir şey olacağını. Forvet arkası diye bir tabir çıktı şimdi bir de. 10 metre fark var ikisi arasında. Biraz daha ileri çıksa forvet oynayamaz mı diyorum ben de. Hocamızın ne istediği önemli. Ben maddi yönünü çözmeye çalışırım.''

''FEDERASYON'DAN MEMNUNUM''

Şener, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'i eskiden beri tanıdığını kaydederek, ''Çok iyi bir aile çocuğu. Medeni bir insan. Destekler miyim, evet desteklerim. Ben memnunum Federasyon'dan. Memnun olmamam için de bir sebep yok. Ben devam etmesini isterim kendisinin. Güzel şeyler yapıyor. Ciddi gelirler var. Takır takır da ödeniyor bu paralar'' dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın çok çalışkan biri olduğunu ifade eden Şener, ''O, Kulüpler Birliği'ne her şeye hazırlıklı olarak geliyor. Ben onları yapamam açıkçası. Dünya kadar işle uğraşıyor'' dedi.

''FATİH TEKKE, GÜNDEMDE YOK''

Şener, Beşiktaş'tan ayrılacak olan Fatih Tekke'nin bordo-mavili takıma yakıştırılmasına ilişkin olarak ise ''Yakışmak başka bir tabirdir, transfer etmek başka bir tabirdir. Fatih Tekke'yi yakıştırıyor olabilirler ama bizim böyle bir çalışmamız ve gündemimiz yok. Hocamızdan da bir istek gelmedi'' dedi.

Fatih Tekke'nin iyi bir futbolcu olduğunu ifade eden Şener, ''Onla oynayan savunma oyuncuları Fatih'in ne yapacağını kestiremezsin diyorlar. Ben onun yerinde olsam hoca olarak genç topçulara yeteneğimi aşılarım. Ekonomik bir sıkıntısı da olmadığını düşünüyorum.'' diye konuştu.

''GALATASARAY BU KADAR ELEŞTİRİYİ HAK ETMİYOR''

Galatasaray yönetiminin bu kadar eleştiriyi hak etmediğini belirten Şener, ''Galatasaray, çok büyük bir camia. Benim onlar hakkında konuşmam doğru olmaz ama bu kadar eleştiriyi de hak ettiğini düşünmüyorum. Muazzam bir stadyumları olacak ama işte futbolda top çizgiyi geçecek. Başka şey kabul etmiyor insanlar. Galatasaray'ın bize göre imkanları çok fazla. Galatasaraysız olmaz bu lig. Fenerbahçe, Beşiktaş olmadan da olmaz. Olur da yavan olur çok. Seyirci olacak bir kere. Seyircisiz olmaz. Galatasaray düzelir ama böyle dönemler herkesin tarihinde var'' dedi.

''ALEX'İ VE QUARESMA'YI BEĞENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL''

Fenerbahçeli Alex'i, Beşiktaş'taki Quaresma'yı beğenmemesinin mümkün olmadığını belirten Şener, ''Takıma transfer yaparken kimin yerine oynatacağımı da söyleyeceksin. Ancak kırmızı kartlarda, sakatlıklarda alınacak oyuncuları oynatabiliyorsun'' dedi.

Ligin ikinci yarısında çok önemli rakiplerle deplasmanda oynayacaklarını kaydeden Şener, ''Beşiktaş'ın yaptığı transferler ortada. Hepsinin başına bir inzibat dikmek lazım. Gerçi Beşiktaş ile bir kez oynayacağız ama önemli bir rakip'' diye konuştu.

''KENETLENMEYİ BAŞARIRSAK ŞAMPİYON OLURUZ''

Şener, 27 yıldır bordo-mavili takımın şampiyon olamadığını ancak bu yıl ciddi avantaj yakaladıklarını belirterek, ''39 puan topladık inşallah Kardemir Karabükspor'u yenip 42 yaparız. Bu çok az yakalanan bir puan. Biz kenetlenmeyi başarırsak şampiyon oluruz. Gerekirse konuşmayalım, susalım sezon bitene kadar, içimize atalım, ülser olalım ama başarı da gelsin. İlaçla tedavi oluruz sonra ama bu günler kolay gelmez. Taraftarımız da mağazalarımıza ilgi göstersinler, yeni mağazalar da açacağız.'' diye konuştu.


(sb)