Skype benzeri olan uygulamayla konuşmalar telefon operatör sistemleri yerine Wi-Fi ve 3G teknolojisi üzerinden gerçekleştiği için ücretsiz olarak yapılıyor. Bedava telefon konuşması sağlayan uygulamayı milyonlarca IPhone kullanıcısı indirdi.

Dünyanın her neresinde olursa olsun Iphone sahipleri artık telefon operatörlerini devreden çıkartarak ’Viber’ üzerinden bedava telefonla konuşuyor. Skype benzeri olan uygulamayla konuşmalar telefon operatör sistemleri yerine Wi-Fi ve 3G teknolojisi üzerinden gerçekleştiği için ücretsiz olarak yapılıyor. Bedava telefon konuşması sağlayan uygulamayı milyonlarca IPhone kullanıcısı indirdi.

Türkiye’de uygulamayı Iphone’una indiren bir kişi aradığı kişinin telefonunda da eğer Viber uygulaması yüklenmiş ise ister yurt içi ister yurt dışı telefon konuşmalarını herhangi bir ücret ödemeden yapıyor. Viber telefona yüklendikten sonra adres defterinde bedava konuşmanın sağlanacağı telefon numaralarını da gösteriyor.

Viber Iphone uygulamalarından yüklendikten sonra gönderilen şifrenin grilmesiyle çalışmaya başlıyor. Viber uygulamsından bedava konuşabilmek için karşı tarafında Iphone’unda ’Viber’ uygulamasını yüklemiş olması gerekiyor. Ses kalitesinin normal telefon konuşmalarındaki kaliteden oldukça yüksek olduğu Viber’ı geçtiğimiz hafta Ipone kullanıcılarına sunan firma ilk üç güde bir milyon Iphone kullanıcısının uygulamayı indirdiğini açıkladı. Firma yetkilileri Iphone’da başlattıkları uygulamanın yakında Blackberry ve Android telefonlarda başlatacaklarını açıkladılar.



(sb)