Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Bilim Sokağı" projesi Türkiye de bir ilki gerçekleştiriyor ve sokaklara, halkın arasına iniyor.
Etkinliğin açılış töreni ise Bayrampaşa Atatürk Parkı'nda yapıldı. Programa Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, Bilim Merkezi Genel Koordinatörü Hasip Gönülkırmaz,Tübitak yetkilileri,belediye çalışanları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

PROJEYİ TÜBİTAK DESTEKLİYOR

Bayrampaşa'da 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Bayrampaşa Belediye Bilim Merkezi öncülüğündeki Bilim Sokağı projesi TÜBİTAK desteğiyle hayata geçti. Bilim Sokağı projesi 11 gün boyunca Bayrampaşa'nın mahallelerinde halkla ve öğrencilerle buluşacak.
Açılışta konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge :"Allah'a hamd ediyorum ki, artık Bayrampaşa Belediyesi sadece asfalttan, sadece çöp toplamaktan bahsetmiyor.Bu,bir belediye başkanının mutlu günüdü. İnsanın hayal ettiklerinin gerçekleşmiş olduğunu görmek herhalde bir insan için hayatının en mutlu anlarından biridir..Onun için İstanbul'un en eski belediye başkanlarından birisi olarak, bize bu özelliği verdiklerinden dolayı Bayrampaşalılara teşekkür ediyorum" dedi.

'BİLİM BAYRAMPAŞA'NIN SOKAKLARINDAN GEÇER'
Başkan Bürge, konuşmasının devamında 1994 yılında başlayan belediye başkanlığından bu yana eğitim alanında yapmak istediği faaliyetler sırasında yaşadığı sıkıntıları dile getirdi ve gelinen noktaya değindi.Başkan Bürge, belediye olarak çok açık bir ufka sahip olduklarını da vurgulayarak, "Bunun ötesinde mucit çocuklarımıza bir mekan oluşturabilmek adına, böyle bir ufka sahip bir belediyenin, en azından Bilim Merkezi'ne sahip bir belediyenin olduğunu duymadım ve görmedim. Ama bizde var. Bizim geldiğimiz bu noktanın, bence artık çocuklarımızın ufkunu, hayal dünyasını artırabilmek adına, çocuklarımızı geleceğe hazırlayabilmek adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gelinen noktada Bilim Merkezi'nden sorumlularına ve orada emek veren tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"

'BİLİM ADAMI OLMAK KAF DAĞI'NIN ÖTESİNDE DEĞİL'
Başkan Bürge:"Artık Bilim Merkezimizdeki çocuklarımızın ‘bilim adamı olmak kolay bir iş midir?' sorusunu yenebilmek, bilim adamı olabilmenin Kaf Dağı'nın ötesinde olmadığını,bunu Bayrampaşa'nın sokaklarında gerçekleştirebileceğimizi,ispatlama adına Bayrampaşa'da bir bayrağımızı bilim bayrağı olarak diktik.Bütün sokaklarda, işi biraz da tiyatral,biraz da eğlence boyutuna getirerek, ODTÜ'lü ve İTÜ'lü gençlerimizle çocuklarımızı sokaklarda matematik, fizik, kimya, biyoloji laboratuarlarımız aracılığıyla bilgiyle buluşturmanın, geleceğin mucit çocuklarını yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bunun en büyük payı Bayrampaşalılar'dadır. Bilimin Bayrampaşa'nın sokaklarından geçtiğini bir kez daha vurguluyor, katkıda bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum."dedi.
Açılış programında daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Eğlen-Bilim ekibinin görsel şovu sergilendi.Şovun ardından Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve Kaymakam Abdülkadir Yazıcı'nın katılımıyla Bilim Sokağı projesinin açılışı yapıldı.

BİLİM SOKAĞI PROJESİNE 8500 ÖĞRENCİ KATILACAK
Bugün başlayan ve 9 Ekim 2010 tarihine kadar sürecek olan projede, Bayrampaşa'nın 11 mahallesinde 11 gün boyunca çeşitli bilimsel etkinlikler gerçekleştirilecek. Fizik, kimya, biyoloji, matematik alanlarında yapılacak ve tüm Bayrampaşalılara açık olacak etkinliklere Bayrampaşa'daki ilköğretim ve liselerden toplam 8.500 öğrenci katılacak.

PLANETORYUM ÇADIRI İLE UZAYA YOLCULUK...
Matematiğin eğlenceli yönlerinin işleneceği etkinliklerde fizik, kimya ve biyoloji konularında da deney ve gözlemler yapılacak. Etkinlikler; Planetoryum Çadırı(astronomi ve uzay bilimlerini öğrenmek ve anlamak için geliştirilmiş, gökyüzünü özel bir optik projektör yardımıyla, kubbe altında son derece gerçekçi simule eden çadır),Boyama Atölyesi(bilimle ilgili boyama kitapları ve oyun kartları),Fotoğraf Atölyesi(Basit Fotoğraf makinesi yapımı, fotoğraf tabı, basit gök dürbünü yapımı),Bilimsel temalı filmler, üç boyutlu belgeseller, Bilim ve İTÜ Eğlen-Bilim teatral şovları ve ODTÜ Fizik topluluğunun çeşitli deney çalışmaları ile renklenecek. Ayrıca etkinlikler kapsamında "Bu Benim Eserim" başlığıyla proje üreten öğrencilerin eserleri ve TÜBİTAK projeleri sergisi yapılacak.