Öğretmen M.A.G. ise 2007 yılı şubat ayından bu yana Yağmurlu Köyü’nde görev yaptığını belirterek, “Hakkımdaki iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Son yerel seçimler sırasında köymuhtarı ile aramda anlaşmazlık oldu. Bu anlaşmazlık sebebiyle muhtar seçimden sonra bana bakarak ‘Bu köyden göndereceğim iki kişi var. Birisi cami imamı, diğeri ise sen’ dedi.Muhtar sözlü olarak beni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyet etti, İftiraya kurban gittim, suçlamaları işlemedim” dedi. Tutuklanan öğretmen M.A.G. hakkında, “çocuğun cinsel istismarı” suçundan, her bir öğrenci için 3 ila 8 yıl olmak üzere toplam 27 yıldan 72 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Okul müdürüne ‘Temizlikçi ile ilişkiye girdi’ soruşturması

Bursa’nın Osmangazi İlçesi Kırcılar Ticaret Anadolu Meslek Lisesi’ne müdür olarak atanan A.S. için iddiaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Polisi’ne ihbarlar gelmeye başladı. İhbarlarda, Okul Müdürü A.S.’nin tabanca taşıdığı, kadın velileri ve öğrencileri taciz ettiği, okulda kimse bulunmadığı saatlerde müdür odasında kadınlarla birlikte olduğu önü sürüldü.

İhbarları değerlendirmeye alan polis, takibe aldığı A.S.’nin öğrencilerin gitmesinin ardından okulda temizlik görevlisi olarak çalışan F.T ile dışarı çıktığını gördü. Polisler, A.S. ile F.T.’yi ifadelerine başvurmak üzere Emniyet’e götürdü.

SERBEST KALDI
F.T.’nin ifadesinde, okul müdürünün işten atmakla tehdit etmesi nedeniyle okulda birkaç kez cinsel ilişkiye girdiğini ve şikâyetçi olmadığını bildirdiği öğrenildi. Müdür A.S. ise suçlamaları kabul etmeyerek, kendisine iftira atıldığını söyledi. İfadeleri alınan şahıslar serbest bırakılırken, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, A.S. hakkında idare soruşturma başlattı.
Yorum EkleHaber Yorumları (11)
misafir15 aralık 2010 çarşamba 08:07 sende güzelleş engelleyen mi var !!!
Misafir15 Aralık 2010 Çarşamba 09:00
imdat diyorum..imdaaaat.. ilköğretimlerde disiplin yönetmeliği olmadığı için saygısızlık ahlaksızlık diz boyu.(6-7-8 sınıflar) acilen bir disiplin yönetgmeliği hazırlanmalı lütfen sayın nimet çubukçu nesil elden gidiyor acilen disiplin yönmetmeliği gelmeli
Misafir15 Aralık 2010 Çarşamba 08:48
öğretmene iftira kolay... bence ortada bir yalan var ama oda öğrencilerden gibi gözüküyor
Misafir15 Aralık 2010 Çarşamba 08:30

(sb)