DENİZLİ'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Denizli'de yoğun kar yağışı dolayısıyla merkez ilçeye bağlı bazı köylerde ve ilçelerde okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Denizli merkeze bağlı Cankurtaran, Güzelpınar, Akdere, Gözler ve Uzunpınar belde ve köyleri ile Akköy ilçesinde okulların kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Çardak ve bozkurt ilçelerine çevreden taşımalı olarak gelen öğrenciler için de eğitime yarın 1 gün süre ile ara verildiği kaydedildi.

Daha önce Denizli'nin Çal, Baklan, Güney ve Serinhisar ilçelerinde okulların yarın eğitime ara vermesi kararlaştırılmıştı. Akköy de dahil beş ilçede tüm ilk ve ortaöğretim okulları bir gün eğitime ara verirken, merkezdeki beş belde ve köy ile diğer iki ilçeye taşımalı gelen öğrenciler salı günü ders başı yapacak.

KASTAMONU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ilçedeki tüm okullar ile kent merkezinde taşımalı sistemle eğitim veren ilköğretim okullarında bir gün eğitime ara verildi.

Kastamonu Valiliği Kriz Masasından yapılan yazılı açıklamada, il genelinde 314 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı, Şenpazar, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu, Araç, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçe merkezleri dahil toplam 448 köye, enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar sonucu elektrik verilemediği duyuruldu.

Açıklamada, Kastamonu merkezde taşımalı sistemle eğitim veren ilköğretim okulları ile Şenpazar, Çatalzeytin, Bozkurt, Abana, İnebolu, Doğanyurt, İhsangazi ve Araç ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi.

KONYA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'nın Beyşehir, Derebucak ve Bozkır ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

Derebucak, Bozkır ve Beyşehir ilçe merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

Beyşehir Kaymakam Vekili ve Derebucak Kaymakamı İsmail Baş, yaptığı açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.

Kar yağışı nedeniyle köy yollarının büyük bölümünün ulaşıma kapandığını ifade eden Baş, ''Köy yollarımızın ilçe merkezlerimizle bağlantısının yeniden sağlanabilmesi için yürütülen çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor'' dedi.

Bu arada kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Bozkır ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Yetkililer, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamalarını ve araçlarında çekme halatı bulundurmalarını istediler.

Öte yandan Hadim ilçesinde de dün gece başlayan ve halen devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hadim'e bağlı köy ve beldelerde ulaşım güçlükle sağlanırken, karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmaları sürüyor


(sb)