Yüzlerce hayvan, otomobil, traktör ve iş makinaları sel suları tarafından yutulurken köylerin neredeyse tamamı selle birlikte gelen çamur ve kum dağlarının altında kaldı. Acı haber ise Güdüşlü Çayının saat 10.00 civarında taşmasıyla yaşandı. Kayınvalidesi hasta olduğu için Koçarlı'ya doğru hareket ettiklerini anlatan genç kadının kocası Tayfun Göven, otomobilin sel baskınından dolayı yoldan çıkarak çaya düştüğünü söyledi. Camın kırılmasıyla dışarı çıkabildiklerini aktaran genç adam, eşiyle birlikte aracın üstüne çıktığını ancak, sel sularıyla gelen bir kütüğün çarpmasıyla dereye düştüklerini anlattı.

Eşinin elinden kayıp gittiğini gözyaşlarıyla anlatan Göven, su yüzüne çıktıktan sonra eşini bulamadığını kaydetti. Ziraat Mühendisi olan Göven, eşinin cenazesinin yarın Söke'de toprağa verileceğini söyledi.

"NEREDEYSE SELDEN ETKİLENMEYEN EV KALMADI"
Sel sularına kapılan bir otomobilin dereye yuvarlanması sonucu ölen kadının kimliğinin belirlendiğini aktaran Vali Hüseyin Avni Coş da, Yeniköy'de oturan 20 yaşındaki Selime Dinç Güven olduğunu söyledi. Sel sularına kapılan ikinci aracın ise boş olarak sürüklendiğini tahmin ettiklerini aktaran Aydın Valisi, "Bu araçtakiler kayıp mı diye düşünüldü ama çevreye, köylümüze sorduk, kayıp ihbarı yok." dedi. Yağışın en fazla Güdüşlü'de etkili olduğunu kaydeden Vali Hüseyin Avni Coş, neredeyse selden etkilenmeyen ev kalmadığını belirtti. Hasarın büyük olduğunu vurgulayan Coş, köyün altyapısının tamamen zarar gördüğünü dile getirdi. Şu anda Jandarma Hava Filo Komutanlığı'nda olduğunu, kısa süre içinde durum tespiti için helikopterle bölgeyi inceleyeceklerini bildiren Vali Coş, ''Mahsur kalanlar var mı, bize intikal etmeyen bir durum var mı, bunları anlayabilmek için havadan ve karadan kontrol çalışmalarımız sürüyor." şeklinde konuştu.



(sb)