2 Aralık'ta Akşehir'deki Cevdet Köksal Caddesi üzerindeki 800. Yıl Çarşısı'nda hizmet veren Akşehir Diş Tedavi ve Protez Merkezi'nin 3. katına çıkarak intihar girişiminde bulunan Seyfettin Ç. (28), bugün de başka bir mekanı seçerek tekrar intihar girişiminde bulundu. Eski Garaj Caddesi ile Tarık Buğra Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan 4 katlı bir binanın çatısına çıkan Seyfettin Ç., bu kez borçlarını bahane ederek intihar edeceğini söyledi. Yoldan geçenlerce durum polis, itfaiye ve 112 acil servise haber edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri binanın altına branda açtı. Polis ekipleri de kendisini ikna etmek için uzun süre dil döktü. Yağan yağmur altında yaklaşık iki saat süren ikna çabaları sırasında Seyfettin Ç. zaman zaman aşağıda bulunanlara kiremit fırlattı. Olay esnasında yol trafiğe kapanırken, vatandaşlar yağmur altında meraklı gözlerle olayı seyretti. Borçlarının ödenmesini ve Akşehir'deki yöneticilerin yanına gelmesini isteyen Seyfettin Ç.'nin yakınları olay yerine geldi. Seyfettin Ç.'yi ikna etmeye çalışan yakınları, gazetecilere de tepki gösterdi. Havanın kararması, yağmurun şiddetini arttırması ve polisin yoğun çabaları sonucu ikna edilen Seyfettin Ç. binadan indirildi.

Epilepsi hastası olduğu öğrenilen ve bu son şovu ile 6. kez intihar giriminde bulunan Seyfettin Ç.'nin bundan sonraki intihar girişiminin nerede ve ne zaman yapacağı ise merak konusu oldu.


(sb)