Sağanak yağış geliyor
Yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Çanakkale ve Edirne çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde 1 ila 3 derece azalacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, Marmara Bölgesi çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul 15-22, Bursa 14-22 derece olacak.

Ege Bölgesi çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. İzmir'de sıcaklık 18-26 derece.

Akdeniz Bölgesi parçalı çok bulutlu. Antalya, Isparta, Burdur ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Adana 16-27, Antalya 18-26 derece.

İç Anadolu Bölgesi çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı sağanak yağışlı. Ankara 10-20, Kayseri 7-20 derece.

Batı Karadeniz Bölgesi çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı.

Doğu Anadolu Bölgesi parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Malatya çevreleri aralıklı sağanak yağışlı.

Güney Doğu Anadolu Bölgesi parçalı ve çok bulutlu.

-DENİZLERDE FIRTINA BEKLENMİYOR-
Denizlerde fırtına beklenmiyor. Karadeniz, çok bulutlu ve sağanak yağışlı. Rüzgar, Batı Karadeniz'de yarın doğu ve güneydoğudan; Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde esecek.

Marmara, çok bulutlu ve sağanak yağışlı. Rüzgar, güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde olacak.

Ege, çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4, Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek.

Akdeniz, çok bulutlu ve sağanak yağışlı. Rüzgar, Batı ve güneybatıdan 2 ila 4, doğusunda 3 ila 5 kuvvetinde gerçekleşecek.

Van Gölü, sağanak yağışlı. Rüzgar, güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde olacak.

Bu arada, kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, heyelan gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.