Alınan bilgiye göre, şiddetli fırtına bulutları olarak bilinen kümulonimbüs bulutları yüzünden saat 06.00 ile 07.00 arasında Atatürk Havalimanı'na inemeyen TK027 Şanghay, TK095 Cidde, TK99 Medine, TK141 Riyad, TK869 Abu Dabi uçakları Ankara'ya, TK875 Tahran İzmir'e, TK693 Kahire uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirilerek, iniş yapmaları sağlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, saat 07.00'den itibaren Atatürk Havalimanı'na inişlerin normale döndüğünü açıkladı.

Bu arada, Avrupa'daki kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul'dan seferler gecikmeli olarak yapılıyor.

YILIN İLK KARI TRAKYA BÖYGESİNİ ETKİSİ ALTINA ALDI

Son on gündür Avrupa'da etkili olan soğuk hava kar, bugün sabah saatlerinde Türkiye'ye ulaºtı. Trakya bölgesinden baºlayarak Türkiye'yi etkisi altına alacak olan soğuk hava Kırklareli'nde kar yağışıyla hissediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün günlerdir yaptığı soğuk hava uyarısı bugün Trakya bölgesinde etkisini göstermeye başladı. Bölgede hava sıcaklığında 10 - 15 derece arasında düşüş yaşanırken sabah saatlerinde Kırklareli'ne ilk kar düºtü. Sabaha karºı baºlayan kar yağıºı özellikle yüksek kesimlerde görülürken kent merkezinde ise karla karıºık yağmur ve kar ºeklinde görüldü. Devlet Meteoroloji ݺleri Genel Müdürlüğü'nden edinen bilgiye göre yağıºların bugün akºam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

ULUDAĞ'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da sabah başlayan yoğun kar zirveyi beyazlara bürüdü. Uludağ yolunda hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kalınca zincir taktılar. 3 gün boyunca kar yağışıyla birlikte zirvedeki karın bir metreye yaklaşması bekleniyor.

ZİRVEDE GECE 3 DERECE OLAN HAVA SICAKLIĞI SABAH KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE -3 DERECEYE DÖNÜŞTÜ

Uludağ Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bir saatlik kar zirvede 10 santime ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu zirvede, görüş mesafesi ise 100 metre civarında seyrediyor.

Kar yağışıyla birlikte Uludağ'a çıkmak isteyen araçlar yolda kaldılar. Hazırlıksız sürücüler zincir takarak yollarına devam ettiler. Kar yağışının yarın ve Pazar günü de devam etmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI NEDENİYLE ARAÇLAR YOLLARDA KALDI, OTELCİLER SEZONU AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Uludağ'da otelciler ise sezonu açmak için sabırsızlanıyor. Son hazırlıklarını tamamlayan otelciler, önümüzdeki haftadan itibaren sezonu açacaklarını bildirdiler. Kar kalınlığının yoğun yağışla birlikte kayak yapacak düzeye gelmesi bekleniyor.

Kar yağışı en çok et mangal tesislerinin çalışanlarını sevindirdi. Onlar da kış sezonuyla birlikte müşterilerini beklediklerini söylediler.