Başbakan Erdoğan'ın konuşma yapacağı Kültür Merkezi'nde, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiğini resmeden tabloda, Fatih Sultan Mehmet ve yanındakilerinin kafaları photoshop tekniğiyle değiştirilerek, 2 dönem önceki eski MHP'li ilçe belediye başkanı Yaşar Yıldırım ve binayı işleten Ali Yeşil ile kentin ileri gelenlerinin fotoğrafları konulmuş.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Belediyesi Kültür Merkezi Fatih Sultan Mehmet Salonu'nda vatandaşlara hitap etti.

Salon girişinde dev bir resim olarak asılan fotoğrafa dikkat etmeyen Erdoğan, bu sırada sinirlenip yanındakilere bağırınca, olay gazeteciler tarafından "Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi tablosunun resimlerinin değiştirilmesine tepki gösteriyor" diye algılandı. Ancak daha sonra Başbakan Erdoğan'ın buna dikkat etmediği ve çevresindekiler tarafından uyarılmadığı öğrenildi.

Salona gelişinde aynı binanın bir alt katında düğün yapan Ramazan ve Neşe Bülbül çiftini de tebrik eden Erdoğan, geline bilezik taktı.

Erdoğan, bugün yaptığı açılış konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in sunum yaptığını, milletvekillerinin sorularına cevap verdiğini açıklayan Erdoğan, yarın da tüm milletvekillerinin bakanlara sorular yönelteceğini, kendisinin de adeta moderatörlük yapacağını söyledi.

“Danışan dağlar aşar, danışmayan düz yolda şaşar” şeklindeki atasözü ile Pir Sultan Abdal’ın ‘Ne kadar bilsen de bilene danış, danışan dağları aşar mı aşar, danışmadan yola gitse bir kişi, yorulur yollardan şaşar mı şaşar” sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Mesele bu. İşin inceliği bu, hassasiyet bu. Şimdi yola çıktık. Bunca zamandır yürüdük, yürüdük ve 12 Eylül'e geldik” diye konuştu.

MHP'Lİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Erdoğan, Kültür Merkezi öncesi Kızılcahamam'ın MHP'li Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ı makamında ziyaret etti. Başkan Ünal, Erdoğan'ı bina önünde çiçekle karşıladı. Başbaşa görüşen Başkan Ünal ve Başbakan Erdoğan, daha sonra birlikte Kültür Merkezi'ndeki programa geçtiler.
Bu sırada Ünal'dan önce ilçe de belediye başkanlığı yapan AK Partili Adem Özbekler de belediye binası önünde Başbakan'ı bekledi. Eski Başkan Özbekler, belediye deki görüşmeye giremeyerek eski belediye başkanlığı yaptığı binanın önünde beklemek durumunda kaldı.

Ak Parti KAMPINDA MİLLETVEKİLLERİ MAÇ YAPTI, BAKAN ŞİMŞEK YARALANDI

Bu arada Ak Parti İstişare ve Değerlendirme toplantısı için Kızılcahamam'da bulunan milletvekilleri, akşam saatlerinde halı sahada futbol maçı yaparak stres attı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de aralarında bulunduğu maç sırasında rakip oyuncunun dirseğiyle gözlüğü kırılan Şimşek, maça özel yapım numaralı spor gözlükleriyle devam etti. Bu sırada Bakan Şimşek, göz altından hafif şekilde yaralandı. Maçın hakemliğini bir milletvekili danışmanı yaptı. Danışman hakem, pozisyonu sarı kartla cezalandırmak isterken, sarı kartı olmadığı için bir gazetecinin Sarı Basın Kartı'nı alarak Bakan Şimşek'e faul yapan oyuncuyu cezalandırdı. Milletvekilleri maçın ardından hatıra fotoğrafı çektirirken, Maliye Bakanı Şimşek, bir gazetecinin koruduğu kaleye 3 penaltı attı. İlk penaltıyı dışarı vuran, ikinciyi gole çeviren, 3'ncü penaltıyı kaçıran Bakan Şimşek, sporun önemine vurgu yaptı. Maçın ardından Bakan Şimşek, ‘dostluk kazandı’ dedi.