Edinilen bilgiye göre, Ordulu bir ailenin çocuğu olan ve Mersin’de ikamet eden Ankara doğumlu ve henüz 7 aylık evli olan Erol Aladağ (39) adındaki talihsiz adam, kurulma aşamasındaki bir satış pazarlama şirketinin seminerine katılmak üzere Ayvalık’a geldi. İlçeye bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Sarımsaklı mevkiindeki bir otelde toplantılara katılan Erol Aladağ, bu akşam saat 18.30 civarında Ayvalık ve Küçükköy’ün sembolü olan dünyaca ünlü Şeytan Sofrası’na seminerdeki arkadaşlarıyla çıkıp, eşsiz manzarayı izlemek ve burada bulunan efsanevi Şeytan’ın ayak izi olarak bilinen kaya oyuğunu görmek istedi.

İlk kez Ayvalık’a gelen talihsiz adam, Şeytan Sofrası’ndan izlenen eşsiz doğa manzarasına adeta büyülenerek, içinde bulunduğu o anı henüz 7 aylık evli olduğu eşiyle telefonda da olsa paylaşmak istedi. Eşini cep telefonundan arayan Aladağ, o anda hafif çiseleyen yağmurun da etkisiyle romantik sözlerle eşine Şeytan Sofrası’nın manzarasını ve içinde bulunduğu ambiyansı anlatmaya başladı.

Yağmurun şiddetini arttırmasıyla aynı anda şimşeklerin çakmaya başlamasıyla birlikte talihsiz adamın telefonunun öteki ucundaki eşi, şimşek seslerini duyduğunda korkarak, kocasının bulunduğu yerden hemen uzaklaşmasını istedi. Ancak, o anda açık olan cep telefonu adeta bir paratoner vazifesi görerek, yıldırımı çekti ve talihsiz adamı bulunduğu kayalıklarda yakalayarak ölümüne neden oldu.

O an Şeytan Sofrası tepesinde bulunan yaklaşık 60 kişinin gözleri önünde gerçekleşen olayı anlatan görgü tanıklarının ifadelerine göre: Erol Aladağ, yıldırımın düştüğü anda, tıpkı bir kaynak elektrotuna benzeyen alev huzmesi arasında kalarak bulunduğu yere yığıldı ve anında öldü.

MİLYARDA BİR GÖRÜLEN OLAY

Yıldırımın düştüğü anda o an Şeytan Sofrası’nda bulunanların tamamının dev bir sarsıntı yaşadıkları ve birkaç kişinin de basit şekilde yaralandığı kaydedildi. Görgü tanıklarının olayın hemen sonrasında adeta bir şok yaşadıkları ve bu üzücü olayın etkisinden uzun süre kurtulamadıkları gözlendi.

Olay sonrasında Ayvalık Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Erol Aladağ’ın cenazesi, adli incelemelerin ardından düzenlenen bir tutanakla seminere katılan arkadaşlarına teslim edildi. Uzmanlara göre milyarda bir ihtimal gerçekleşebilen böylesi bir yıldırım düşmesi sonucu yoğun elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden talihsiz adamın cenazesi Ayvalık Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracıyla memleketi Ankara’ya götürüldü.