İstanbul Fatih'te yüksek fiyattan ekmek satmak için paravan şirket kurup ucuza ekmek satan fırıncıları tehdit ettikleri öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı.

Fatih'te bir fırıncının kurşunlanması üzerine çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık soruşturmanın ardından harekete geçti. Konuyla bağlantılı olarak ekmek fiyatlarını yüksek tutmaya çalışan kişilerin bulunduğu ve bu kapsamda anlaşmazlıkların yaşandığı tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen polis 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerle birlikte 2 silahın da ele geçirildiği operasyonda paravan olarak kurulan şirketlere üyelerin "fon" adı altında para ödemek durumunda kaldıkları belirlendi.

Bazı tehdit iddialarının da araştırıldığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişiler sorgularının tamamlanmasının ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan suç örgütü üyelerinin, haraç toplamanın dışında kendilerine para vermek istemeyen bazı fırınları kurşunladıkları, fırın sahiplerini de darbederek yaraladıkları öne sürüldü.