Hastaneden konuyla ilgili açıklama yapılmazken, Gölcüklü’nün hastalığıyla ilgili sorulardan uzaklaşmak için en son Kurban Bayramı’nda tatile çıktığı, ancak fenalaşınca Cannes tatilini yarıda kesip Türkiye’ye döndüğü ortaya çıktı.

CEMİYET hayatının en güzel kadınlarından biri olarak tanınan Ceyla Gölcüklü, gazetecilerin dikkatini ilk olarak İran asıllı petrolcü Shery Shahnavaz’la yaptığı evlilikle çekmişti. Bir bankada çalışırken tanıştığı Shahnavaz’la evlenip Londra’ya yerleşen, rüya gibi bir yaşam süren Gölcüklü, tam 11 yıllık evlilikten sonra Shahnavaz’dan boşandı. Ve bu kez de aldığı iddia edilen 140 milyon liralık boşanma tazminatıyla gündeme oturdu. Tazminatla ilgili kesin açıklamalar yapmaya yanaşmayan Ceyla Gölcüklü, o tarihten sonra kamera ve objektiflerin odak noktası haline geldi. Siren Ertan’la yaşadığı tartışma da Zeki Tanyeri ile sürdürdüğü bir dargın bir barışık ilişki de hep mercek altındaydı. Ama haftalar önce gelen bir tatsız haber hepsini unutturdu. Sosyetik güzele pankreas kanseri teşhisi konmuştu.

İlk sinyal temmuzda

Gölcüklü geçtiğimiz temmuzda, bir sabah karnında şiddetli ağrılarla uyandı ve apar topar hastaneye gitti. Amerikan Hastanesi’nde çekilen MR sonucu pankreas kanseri olduğunu öğrendi. Bunun üzerine farklı doktorlara da görünmek için Amerika’ya giden Ceyla Gölcüklü, aldığı “Yapılacak çok fazla şey yok, hastalık son safhasında” yanıtıyla tekrar Türkiye’ye döndü ve tedavisine burada devam etti.

Gizlediler

Ancak kendisi durumu saklamaya çalışsa da hastalık çabuk duyuldu. Halini sormak ve “Geçmiş olsun” demek isteyenlerin telefonları durmak bilmedi. İmdadına, erkek arkadaşı Tanyeri yetişti ve Gölcüklü’nün sadece midesinden rahatsız olduğunu söyleyerek “kanser” haberlerinin üstünü kapattı.
Ve yaşadıklarından, sorulardan bunalan Ceyla Gölcüklü, kendini biraz iyi hissettiği için geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda arkadaşlarıyla birlikte Cannes’a gitti. Ama tatil düşündüğü gibi geçmedi, hastalığı ağırlaşıp fenalaşınca İstanbul’a dönmek zorunda kaldı. Ardından da hastaneye kaldırıldı.
Önceki gün, iki haftadır Amerikan Hastanesi’nin yoğun bakımında yatan Gölcüklü’nün öldüğüne dair haberler yayılmaya başladı. Herkes farklı kaynak gösterdi ancak yakınları ve hastane yetkilileri konuyla ilgili hâlâ tek kelime etmiyor. Öte yandan, beyin ölümünün gerçekleştiği, fakat ailesinin yaşam ünitesinin fişinin çekilmesine izin vermediği de iddialar arasında...

HERKES BENi ESKi FOTOĞRAFIMDAKi GiBi HATIRLASIN

Ceyla Gölcüklü için başta yakınları olmak üzere sosyetenin tanınmış isimleri Amerikan Hastanesi’ne akın etti. Ancak gelenlerin çoğu ‘Hastanemizde böyle bir hastamız yok’ diyerek geri çevrildi. Nedeni de Gölcüklü’nün bu yöndeki isteğiydi. Hastalığı nedeniyle aşırı zayıflayan Gölcüklü, kimsenin kendisini o halde görmesini istemedi. Gölcüklü’nün yoğun bakıma alınmadan önce yakınlarına “Fotoğrafımı çektirmeyin, ne halde olduğumu söylemeyin. Herkes beni eski fotoğraflarımdaki gibi hatırlasın” dediği ileri sürüldü.

Tek vârisi kızı Lara

Ceyla Gölcüklü’nün servetinin vârisi ise Şahnavaz’la evliliğinden dünyaya gelen 15 yaşındaki kızı Lara... Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz avukat Hayati Şahin, Gölcüklü’nün tek mirasçısının kızı olduğunu, ortada yazılmış bir vasiyetname olmadığı takdirde bütün mirasın kızına kalacağını söyledi:
“Ceyla Hanım sağlığında bir vasiyetname hazırladıysa o vasiyetnameye göre hareket edilir. Ancak şu durumdayken bir vasiyetname hazırlaması ya da vasiyetnameye ek yapılması zordur. Vasiyetname hazırlanması için akıl ve beden sağlığının yerinde olduğuna dair tam teşekküllü doktor raporu gereklidir. Zaten ortada bir vasiyetname yoksa, bütün mal varlığı tek mirasçısı olan kızına kalır. Kızı da 18 yaşına gelene kadar bu parayı ancak mahkemenin tayin ettiği bir vasi ile harcayabilir. Bu vasi yakın akrabalardan seçilir. Eğer genç kızın yakın bir akrabası yoksa devlet kendisine bir vasi tayin eder, bu bir avukat da olabilir. Paranın bütün kontrolünü devlet üstlenir. Kız zaten 18 yaşına geldiği zaman para direkt onun hesabına gelir ve reşit olduğu için istediği gibi kullanabilir.”

İktisat okudu Londra’da evlendi

Ceyla Gölcüklü, 1972 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Bodrum’daki Halikarnas Disko’nun mülkünün yanı sıra Muğla’da bir zeytinyağı fabrikası, Gökova ve Marmaris’te yüzlerce dönüm değerli arazisi bulunan sanayici Şadan Gölcüklü’nün kızı olan Gölcüklü, Robert Kolej’in ardından Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Eğitimine gastronomiyle devam eden Gölcüklü’nün hayatı İnterbank Genel Müdürlüğü’nde çalışırken değişti. 1994 yılında bankanın müşterileri arasında yer alan uluslararası petrol şirketi ETI’nin patronu İran asıllı Shery Shahnavaz’la evlendi. 17 Eylül 1994’te Londra’da, Grovenor House’da evlenip Londra’ya yerleşti ve yaklaşık iki yıl orada yaşadı.

2005’te boşandı

Bu sırada kızı Lara’yı dünyaya getiren Ceyla Gölcüklü, ardından eşiyle İstanbul’a taşındı. Ancak eşi tekrar Londra’ya dönmek isteyince çiftin evliliklerinde de ilk büyük kriz doğdu. Bir süre eşinin isteğini yerine getiren Gölcüklü, Londra’da yapamayacağını anlayınca eşiyle konuşup boşanmaya karar verdi. 2005 yılında 11 yıllık eşinden boşanan Ceyla Gölcüklü’nun petrolcü eşinden her yıl için 13 milyon dolar başta olmak üzere ev, hisse senetleri ve nakit paradan oluşan 140 milyon lira tazminat aldığı iddia edildi. Ama o her fırsatta böyle bir para almadığını, kendi ailesinin durumunun çok iyi olduğunu, eski eşinin ise kızının nafakasının dışında kendisine hiçbir şey ödemediğini söyledi.

Hastanede sıkıyönetim

Ceyla Gölcüklü’nün Amerikan Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor. Gölcüklü’nun annesi ve abisi, hastaneden neredeyse hiç ayrılmıyor. Bu arada yakınlarından gelen bilgiye göre, Gölcüklü’nün son durumuyla ilgili sır perdesinin sebebi de ailesinin bu konudaki talebi... Onların bu konuda açıklama yapılmasını istememesi nedeniyle başhekimlik bir iç yazışma ile doktorlara ve diğer personele konuşma yasağı getirdi.