Başkent Ankara'da, aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle hayat felç oldu. Başkentte anayollar felç oldu, çok sayıda araç, köprü altlarında ve yollarda mahsur kaldı.

Başkent Ankara'da, aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle hayat felç oldu. Başkentte anayollar felç oldu, çok sayıda araç, köprü altlarında ve yollarda mahsur kaldı.

BALIKESİR VE BURSA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI 

Taşan sel suları metro istasyonunun içine dolarken itfaiye ve polis ekipleri mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu. Bursa ve Balıkesir çevrelerinde akşam saatlerine kadar kuvvetli yağışın etkili olacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “meteorolojik uyarı”da, Bursa çevrelerindeki gökgürültülü sağanağın saat 20.00'ye kadar etkisini göstereceği belirtildi.

Balıkesir çevrelerinde de saat 18.00'e kadar kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanağın beklendiği bildirilerek, vatandaşlar, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, heyelan ve yıldırım riskine karşı uyarıldı.

METREKAREYE 18 KİLOGRAM YAĞIŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, meteoroloji yetkilileri 10 dakika içerisinde metrekareye 18 kilogram yağış düştüğünü bildirildi.

“Bir haftalık yağışın, 10 dakika içerisinde Ankara'ya yağdığını” kaydeden yetkililer yağışın aralıklı olarak devam edeceğini, ancak yeniden yoğun bir yağış yaşanmasını beklemediklerini ifade etti.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekiplerinin, Başkentlilerin kuvvetli yağıştan olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemleri alarak, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü bildirildi.

BOLU'DA SİS

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimindeki sis  nedeniyle görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düştü. Kentte sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman  etkili olan sis, yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiledi.

D-100 kara yolunun özellikle Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde  etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 15 metreye kadar düştüğü  öğrenildi.