Düzce'nin Beyköy Beldesine bağlı Odayeri yaylasında yaklaşık 250 metrelik uçuruma yuvarlanan bir kişi, şans eseri ağaca takılarak ölümden kurtulurken, bulunduğu yerden vatandaşlar, sağlık ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, bir arkadaşı ile birlikte Odayeri yaylasına gezmeye giden Erkan Baş (35) Yarmakaya mevkisinde ihtiyaç molası verdi. Bu esnada dengesini kaybederek yaklaşık 250 metre yükseklikten, kayalık olan dere yatağına yuvarlanmaya başladı. Baş, şans eseri yuvarlanma esnasında bir ağacın dalına takılarak, dalda asılı kaldı.

Baş'a önce olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri yardımcı olmaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin Baş'ı bulunduğu yerden çıkarmakta güçlük çekmesi üzerine olay yerine Düzce İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri çağrıldı.

Mucizevi bir şekilde hayatta kalan Erkan Baş, İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından dere yatağından asılı kaldığı ağaca bir ip çekilerek, aşağıya doğru indirildi. Baş, patika ve kayalık yoldan, yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşle yukarı çıkartıldı.

Erkan Baş, 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastane yetkilileri, düşme sırasında başına kayalara ve ağaçlara çarpan Baş'ın müşahede altında tutulduğunu söyledi.

Baş'ın dere yatağından çıkarılması endişe içinde bekleyen yakınları, kurtarılmasıyla sevinç gözyaşına boğuldu.

Baş, ''Ayağının kayması sonucu uçurumdan düştüğünü, kurtarıldığı için sevindiğini'' söyledi.