Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın TV’de karşısına çıkmasını isteyerek, “Mali sicilim temiz diyorsan, ben açıklayacağım. AKP’nin de nasıl büyük götürdüğünü belge belge önüne koyacağım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaretinde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın rektörlerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamalara cevap verdi. Erdoğan’ın mali sicilinin ve mali geçmişinin temiz olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Önce bunu bil. Eğer ‘Benim mali sicilim temizdir’ diyorsan, eğer yüreğin varsa, senin yandaş televizyon kanallarından birinde karşıma çık. Ben sana, senin mali sicilini açıklayacağım” dedi. Başbakan’ın “Biz büyük düşünüyoruz onlar da büyük düşünsün” dediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

İfade, iddia değil

Büyük düşünmeye eyvallah. Biz her zaman dedik. Büyük düşün diye. Ama biz size ‘büyük düşünün’ derken ‘büyük götürün’ demedik. Sayın Başbakan diyebilir ki, ‘Efendim biz büyük götürmedik.’ Yine söylüyorum. Senin yandaş televizyon kanallarından birisinde gel ben AKP’nin kimlerle nasıl büyük götürdüğünü belge belge önüne koyacağım. İfade değil, iddia değil bizimkiler.

Senin sesini keseriz

Etrafına baksın. Var mı hayali ihracatçı? Baksın, nasıl büyük götürmüş? Belli yolsuzluk dosyaları nasıl kapatılmış, sorsun. Eğer nereye sorayım diye düşünmek istemiyorsa, bana başvursun. Ben nereye başvuracağını söyleyeyim. Sayın Başbakan sanıyor ki ben bağırırım çağırırım bunlar bir ses çıkarmazlar. Eğer iş bağırmaya çağırmaya kalsa biz senin sesini keseriz Sayın Başbakan. Bundan endişen olmasın.

Bankalara hesabını sor

(Başbakan’ın İsviçre bankalarında 8 hesabı olduğu iddialarıyla ilgili) Kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yap. Söylediğimiz bu. ‘Vay efendim bunu niye söylersiniz?’ Sonra dedik ki, bu çok basit bir şey. Gidip İsviçre’deki bankalara başvur. ‘Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizde hesabı yoktur’ derler. İşte delillerim dersin. Biz de ‘Helal olsun Başbakan böyle olur’ deriz.

Dünyada önemli haberdir

Şimdi kızacağı yeri unutmuş. Gücü yetmiyor. Cesaret edemiyor. Kime kızmam lazım? Ana muhalefete ve medyaya kızmam lazım. ‘Niye bunu haber yapıyorsunuz?’ diyor. Sayın Başbakan, bu dünyanın her yerinde haberdir, önemli haberdir. Bunu öğrenmek istiyorsan. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti var. Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti var. Hatta sizin yandaş diye tanımladığınız gazeteler ve televizyonlar var. Onların genel yayın yönetmenlerini çağır söyle. “Bu haber midir, değil midir?” diye. Sana haber olduklarını söylerler. Eğer haber değildir diyorlarsa onu kapının önüne koyun. Çünkü o gazeteci değildir.