Uyuşturucu tacirlerinin son zamanlarda uygulamaya koydukları yöntem, narkotik uzmanı polisleri bile hayrete düşürdü. Polisin yaptığı titiz araştırma sonucunda, zehir tacirlerinin akla hayale gelmeyen bir yöntemi daha deşifre oldu. 

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat çalışması sonucunda, bazı kişilerin kamufle ederek yurtdışına uyuşturucu madde gönderecekleri tespit edildi. İstanbul’a getirilen uyuşturucunun kamufle edilerek Hollanda’ya gönderileceği bilgisine ulaşan narkotik polisi, olayla bağlantılı oldukları tespit edilen kişileri teknik takibe aldı. Teknik takip sonucunda, uyuşturucu maddenin gizlenmesi için Sultanahmet’te atölyesi bulunan bir heykeltraş ile anlaşma sağlandığı belirlendi. Heykeltraşı takibe alan polis, uyuşturucu maddenin kalıp mermer içine gizlenerek bu şekilde yurtdışına ithal ediliyormuş gibi yola çıkarılacağını belirledi.

Narkotik Suçlarla Mücaarele Şubesi ekipleri, elde edilen bilgiler ışığında operasyon için düğmeye bastı. Yapılan operasyonda ilk olarak Sultanahmet’te bulunan atölyeye baskın düzenlendi. Atölyede yapılan ilk aramada uyuşturucu madde bulunamadı. Durumdan şüphelenen polis ekipleri, atölye içinde bulunan mermer kalıpların kırılmasına karar verdi. Şüphe edilen mermer kalıbını balyozla kıran polisler kalıp içine özenle yerleştirilmiş 46 kilo 600 gram eroin maddesi ele geçirdi. Eroinin mermerden etkilenmemesi için özel bir koruyucu ile çevrelendiği tespit edildi.

Operasyon kapsamında ilk olarak atölye sahibi N.Ö gözaltına alındı. Operasyonun devamında ise M.B., K.T. ve Ş.C. de gözaltına alındı. N.Ö.’nün ünlü sanat merkezlerinde sergiler açtığı ve sanat dünyasında tanındığı belirtildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan N.Ö.’nün mülakat sırasında heykeltraşlıktan para kazanamadığı için bu işi yapmayı kabul ettiğini söylediği öğrenildi. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.