Yurdun batı kesimleri akşam saatlerinden sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Bu arada, Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimleri akşam saatlerinden sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Sivas çevrelerinde yer yer sis görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu, gece saatlerinden sonra Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

SİS UYARISI
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Sivas çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görüleceğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. (23) ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (20)
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı gececek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek (24)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu (28)
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu gece saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu (24) SAMSUN: Parçalı bulutlu (27)
ERZURUM: Parçalı az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (15) DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (22)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Akşam saatlerinden sonra Edirne, Tekirdağ, Kırıklareli ve Çanakkale çevreleri ile gece saatlerinden sonra İstanbul, Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı gececek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kıyıları çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyıları ve İzmir çevreleri ile gece saatlerinden sonra Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu gece saatlerinden sonra batısı parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in batısı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Sivas çevresinde yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.