“Kavak Yelleri”nin sevilen oyuncuları Pelin Karahan ve ıbrahim Kendirci, şimdilerde HPV virüsü ve Rahim Ağzı Kanseri aşısıyla ilgili bir sosyal sorumluluk projesinde yer alıyor. Artık sevgili olmadıkları halde birlikte çalışabilen ve bundan hiç rahatsızlık duymayan iki genç oyuncu, Hafta Sonu dergisine konuştu
HPV ve Rahim Ağzı Kanseri aşısı ile ilgili özellike gençleri bilgilendirici projede bir araya geldiniz. Bize bu projeden biraz bahseder misiniz?

- İbrahim Kendirci: Bizim burada amacımız, kadınları ve erkekleri HPV aşısı ile ilgili bilinçlendirmek.  

- Pelin Karahan: Bu aslında bir sosyal sorumluluk projesi. HPV virüsünün yol açtığı rahim ağzı kanseri ve başta genital siğiller olmak üzere cinsel ve deri temasıyla bulaşan bütün hastalıklara karşı aşı bilincini yerleştirmek üzere buradayız. ınternet üzerinden bunu yaymaya çalışıyoruz.

Proje sadece internetten yayınlanacak. Bu acaba sınırlı bir kitleye ulaşmak gibi bir sıkıntı yaratabilir mi?

- Pelin Karahan: İnternet, tüm dünyada çok yaygın. ınsanlar internette saatler geçiriyor. Bu yüzden daha akıllıca bir yayma yöntemi olamaz diye düşünüyorum.

- İbrahim Kendirci: İnternet herkesin elinin altında ve en az televizyon kadar güçlü bir yayın organı haline geldi.

- Pelin Karahan: İnternet, telefonlar sayesinde insanların cebine bile girdi üstelik.

Bir erkek gözüyle bu projede yer almak nasıl bir duygu?

- İbrahim Kendirci: Neden yer almayayım? Bu sadece kadınları etkileyen, onları ilgilendiren bir hastalık değil ki. Erkekler sadece kadınların başına gelecek diye düşünüyor, biz işte bu yanlışı düzeltmek istedik.

Proje teklifi nasıl geldi?

- İbrahim Kendirci: Bizi bu projeye, kısa filmin metnini de yazan arkadaşımız Sertan Erkaçan davet etti.

BU KADAR GÖZYAŞI BANA YETTİ!

“Kavak Yelleri”ne gelelim... Yeni sezonda yeni karakterler girdi. Öldü denilen Efe geri döndü. Sizce, karakterin dönmesi izleyicide kafa karışıklığı yarattı mı?

- Pelin Karahan: Evet, kafa karışıklığı oldu biraz. Ama aslında tekrar iyi bir enerji geldi. Çünkü uzun soluklu projelerde hikâye temposu zamanla hız kaybedebiliyor. Bu anlamda, çok önemli bir başrolün geri dönmesi bence o tempoyu tekrar yükseltecektir.

Bu projeden sonra ne tür bir projede yer almak istersiniz?

- Pelin Karahan: Dediğiniz Eskiden tercihimi söylemezdim. (Gülüyor) ılk olarak da buraya söyleyeceğim: Bir sit-com’da oynamak, komedi yönümü görmek ve seyirciye göstermek istiyorum. O da başka bir disiplin çünkü. Mesela Gülse Birsel’in bir projesinde yer almayı, onun yazdığı bir projede oynamayı çok isterim. Onun aklına, zekâsına ve esprilerine çok güveniyorum. Keza Cem Yılmaz da öyle... Artık sit-com denemek istiyorum, çok ağladım yeter!

Ayrıldığınız halde aynı projede yer almak sizin için sıkıntı yaratıyor mu?

- Pelin Karahan: Aslında bu konuda çok konuşmuyoruz. Ama şu kadarını söyleyebilirim; ıbrahim benim arkadaşım, biz ayrılsak da dostluğumuz baki kalır. Dizi ya da sosyal sorumluluk projesi olsun, aynı projede yer almak bizi rahatsız etmez. Sonuçta iş disiplini olan insanlarız.