Zonguldak'ta alkollü araç kullanırken trafik kazası yaparak arkadaşı Hüseyin Çolak'ın (51) ölümüne sebebiyet veren Servet Gözterit (47), kaza sonrası olay yerinde görüntü alan gazetecilere, "Çekin abi, kazayı ben yaptım. Yüzde yüz alkollüyüm" dedi.

Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'ne bağlı Atatürk Caddesi üzerinde, 00.30 sularında meydana gelen kazada Servet Gözterit idaresindeki 67 NA 105 plakalı kamyonet, aşırı hız sonucu yoldan çıkarak boş arazideki bir ağaca çarptı. Kazada, araçta bulunan Hüseyin Çolak, 112 Acil Servis ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen olay yerinde hayatını kaybederken, 3.66 promil alkollü olduğu tespit edilen ve kazadan yaralı kurtulan araç sürücüsü Servet Gözterit, gazetecilere dönerek, "Niye fotoğraf çekiyorsunuz arkadaşlar? Tamam çekin. Kazayı ben yaptım. Yüzde yüz alkollüyüm" dedi. Servet Gözterit Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne, hayatını kaybeden Hüseyin Çolak ise Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Görgü tanıkları yaklaşık 100 kilometre hızla bölgedeki viraja giren kamyonetin, karşıdan gelen aracı görünce direksiyonu kırdığı, bu sırada aracın iki tekerlek üzerinde yoldan çıkarak ağaca çarptığını söyledi.

Merkez Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Ekici ise, Servet Gözterit ve Hüseyin Çolak'ı sabah erken saatlerde gördüğünü, yanlarına gittiğinde alkol aldıklarını ve akşama kadar da alkol almaya devam ettiklerini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.