Danıştay sanığı Alparslan Aslan'ın duruşmada 'Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istemesi dikkat çekti. Arslan'ın isteğinin kabul edilmesi itiraflarına bağlı. Devlet örgütlerin şifrelerini çözmek için itirafçıları pişmanlık yasasından yararlandırıyor. İşte Ergenekon davasının duruşmasından yansıyanlar

20 TUTUKLU SANIK KALDI

Birinci Ergenekon davasının 165. duruşması Silivri'de görüldü. Duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık katıldı.

Tanıklardan Hilmi Öztürk'ün dinlendiği sırada söz alan Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan, pişman olduğunu söyledi. Arslan, "Gelişen durumda pişmanlığım söz konusu. Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istiyorum. Devlete bağlılığımı bildiriyorum." dedi. Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün "İstersen seni tek başına da dinleriz.'' teklifinde bulundu. Arslan ise rahatsız olduğunu belirterek devlete bağlılığını tekrarladı.

Birinci Ergenekon davasının 165. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görüldü. Duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi Başkanı İsmail Yıldız, Danıştay saldırısına ilişkin dosyanın en önemli mağdurları olan saldırı sırasındaki Danıştay hakimlerinin ifadelerinin alınmadığını, yine bu hakimlerle Alparslan Arslan'ın karşılaştırılmasının yapılmadığını söyledi.

PİŞMANIM, DEVLETİMİ SEVİYORUM

Alparslan Arslan da duruşmada Hilmi Öztürk'ün 'tanık' olarak dinlendiği sırada söz aldı. Şu ifadeleri kullandı: "Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istiyorum. Gelişen durumda pişmanlığım söz konusu. Devlete bağlılığımı bildiriyorum. Devletimi yıkmak yönünde herhangi bir teşebbüsüm yok. Pişmanım. Devletimi yıkmaya niyetim yok. Kanunlara, herkese saygım var.''

MAHKEME BAŞKANI ÖZEL DİNLEYEBİLİR

 Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de "Alparslan, anlatmak istediğin bir şey var mı? İstersen seni tek başına da dinleriz.'' dedi. Arslan'ın "Rahatsızım.'' diyerek devlete, kanunlara olan bağlılığını tekrarlaması üzerine Şengün, mikrofonu kapatarak Alparslan Arslan'ın konuşmasını durdurdu. Alparslan Arslan, Ankara'da görülen davanın ilk duruşmasında hakimin "Böyle bir iş yaptın mı?" sorusuna, "Evet, Danıştay başkan ve üyelerine saldırıda bulundum." karşılığını vermişti. Tetikçi daha sonra fikir değiştirmiş ve saldırıyı kendisinin yapmadığını iddia etmişti.